ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №176 «Про забезпечення  функціонування   прийомної сім’ї  ХХХ, ХХХна території Тульчинського району Вінницької області»

Кількість переглядів: 130
Рік: 2021 рік
Місяць: Жовтень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 29.10.2021
Номер документу: 176
Назва документу: Про забезпечення  функціонування   прийомної сім’ї  ХХХ, ХХХна території Тульчинського району Вінницької області
Прикріплені файли:

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 від “29” жовтня 2021 р.      № 176

Про забезпечення  функціонування   прийомної сім’ї  ХХХ, ХХХна території Тульчинського району Вінницької області

Відповідно до статей 6, 23, 38 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 6, 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX,  на виконання постанов  Кабінету  Міністрів  України:  від  26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», від    26 червня 2019 року № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», від 16 грудня 2020 року №1321 «Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються»,   враховуючи клопотання відділу  Служби у справах дітей Вапнярської селищної ради від 21.09.2021 № 195  про продовження функціонування дитячого будинку сімейного типу, з метою впорядкування документів та створення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа:

Продовжити з 01 листопада 2021 року функціонування прийомної сім’ї  створеної на базі родини ХХХ, ХХХ, за адресою: Вінницька область, ХХХ.

Прийомна сім’я ХХХ  та ХХХ має на вихованні:

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною статусу дитини, позбавленої батьківського піклування: рішення Жмеринського  міськрайонного суду Вінницької області від 10.11.2011 року № 2-1173/11 про позбавлення батьківських прав ХХХ в інтересах малолітніх ХХХ, ХХХ та ХХХ в  інтересах малолітнього ХХХ, ухвали  Жмеринського  міськрайонного суду Вінницької області від 24.11.2006 року про оголошення в розшук ХХХ.

Місце походження дитини: ХХХ Вінницької області.

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною статусу дитини, позбавленої батьківського піклування: рішення Ямпільського  районного суду Вінницької області від 06 травня 2019 року, справа №153/174/19, провадження 2/153/39/19-ц про позбавлення батьківських прав ХХХ відносно сина  ХХХ, ХХХ року народження, витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, виданого відділом реєстрації актів цивільного стану Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області 22 січня 2016 року № 00016230834.

Місце походження дитини: ХХХ Вінницької області. Малолітніх і неповнолітніх братів і сестер немає.

2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо них  на прийомних батьків ХХХ та ХХХ.

3. Службі у справах дітей районної державної адміністрації  (Поліщук В.Л.):

3.1. Підготувати проєкт Договору про організацію діяльності прийомної сім’ї між прийомними батьками ХХХ, ХХХ та Тульчинською районною державною адміністрацією в особі голови Гаврилюка Олександра Анатолійовича.

3.2. Здійснювати постійний контроль за умовами утримання,  виховання,  навчання прийомних дітей в прийомній сім’ї.

4. Управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації (Богач М.В.) призначити та виплачувати державну соціальну допомогу на дітей та грошове забезпечення прийомним батькам у межах видатків, передбачених у держаному бюджеті.

5. Рекомендувати Вапнярському  селищному голові (Горенюку О.П.):

5.1. Забезпечити соціальне супроводження прийомної сім’ї, що передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

5.2. Закріпити за прийомними батьками ХХХ та ХХХ фахівця із соціальної роботи.

5.3. Сприяти проходженню прийомними батьками відповідного курсу підготовки (один раз на два роки) з метою підвищення їх виховного потенціалу.

5.4.   Забезпечити контроль за умовами утримання, виховання, навчання прийомних дітей.

5.5. Забезпечити право дітей  на освіту, вільний доступ до всіх видів освітніх послуг, які влаштовані в прийомну сім’ю на базі родини ХХХ та ХХХ, а в разі потреби  забезпечити індивідуальне навчання.

5.6. Сприяти укладенню декларації  з метою отримання медичних послуг ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, які проживають у прийомній сім’ї  ХХХ, ХХХ за адресою: Вінницька область, ХХХ.

5.7. Забезпечити організацію проходження двічі на рік обов’язкового медичного огляду прийомних дітей і за потребою диспансерного нагляду дітей у прийомній сім’ї ХХХ, ХХХ.

5.8. Забезпечити надання необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та за потребою, направлення до закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

5.9. Щорічно до  20 грудня подавати службі у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації інформацію про:

5.9.1. Рівень розвитку та знань прийомних дітей, про участь прийомних батьків у їх вихованні.

5.9.2. Стан здоров’я прийомних дітей, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

5.9.3. Здійснення контролю за умовами утримання, виховання, навчання прийомних дітей.

6. Тульчинський районний відділ поліції ГУ НП у Вінницькій області (Костишен В.І.):

6.1. Забезпечити проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень прийомними дітьми.

6.2. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах райдержадміністрації інформацію про проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень прийомними дітьми та з прийомними батьками.

7.  Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Голова районної державної адміністрації                                                       Олександр Гаврилюк

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь