ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №195 «Про офіційний вебсайт Тульчинської районної державної адміністрації»

Кількість переглядів: 126
Рік: 2021 рік
Місяць: Грудень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 15.12.2021
Номер документу: 195
Назва документу: Про офіційний вебсайт Тульчинської районної державної адміністрації
Прикріплені файли:

Розпорядження

від 15 грудня 2021 року № 195

Про офіційний вебсайт Тульчинської районної державної адміністрації

Відповідно до ст.ст. 6, 13, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», вимог законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про авторське право і суміжні права», «Про захист персональних даних», постанов Кабінету Міністрів України від 04.01.2002 року №3 «Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади» та від 29.08.2002 року №1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади», указів Президента України від 31.07.2000 року №928/2000 «Про заходи щодо розвитку національної складової глобальної інформаційної мережі Інтернет та забезпечення широкого доступу до цієї мережі в Україні» та від 05.05.2011 року №547/2011 «Питання забезпеченнями органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», спільного наказу Державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України, Державного комітету зв’язку та інформатизації України від 25.11.2002 року №327/225 «Про затвердження порядку інформаційного наповнення та технічного забезпечення Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади та Порядку функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2002 року за №1021/7309 та інших нормативних актів, з метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності райдержадміністрації, громадського обговорення проектів нормативно-правових актів райдержадміністрації та забезпечення доступу до публічної інформації, розпорядником якої  є Тульчинська районна державна адміністрація:

1. Затвердити Положення про офіційний вебсайт райдержадміністрації (додаток №1).

2. Затвердити Порядок інформаційного наповнення офіційного вебсайту райдержадміністрації (додаток №2).

3. Відповідальними за ведення та забезпечення функціонування офіційного вебсайту райдержадміністрації визначити відділ цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

4. Визнати такими, що втратили чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 13.03.2018 року №18 «Про затвердження Порядку інформаційного наповнення та технічного  забезпечення веб-сайту Тульчинської районної державної адміністрації» та від 31.10.2016 року №329 «Про відповідальних осіб за адміністрування офіційного сайту райдержадміністрації та листування через офіційну пошту райдержадміністрації».

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації  Чепернатого С.В.

Голова районної державної адміністрації                                      Олександр Гаврилюк

Додаток №1
Затверджено
Розпорядження  голови райдержадміністрації
від 15.12.2021 р. № 195


Положення про офіційний вебсайт Тульчинської райдержадміністрації

1. Загальні засади

1.1. Це Положення визначає статус офіційного вебсайту Тульчинської райдержадміністрації (далі – вебсайт)  як інформаційного ресурсу, який утворено для висвітлення діяльності Тульчинської районної  державної адміністрації, її структурних підрозділів, надання інформаційних послуг громадськості, і встановлює порядок роботи з ним.

1.2. Вебсайт з визначеною адресою в мережі Інтернет (http://tulchin-rda.gov.ua) є офіційним джерелом інформації районної державної адміністрації, його використання здійснюється виключно в цілях, пов’язаних з діяльністю районної  державної адміністрації та її структурних підрозділів, з дотриманням вимог законодавства України.

1.3. Інформація на вебсайті оприлюднюється державною мовою та (за потреби) іншими мовами відповідно до законодавства.

1.4. Структура вебсайту не є сталою і в разі потреби може змінюватись без внесення змін до цього Положення.

1.5. Структура та зовнішній вигляд вебсайту погоджується із керівництвом районної державної адміністрації згідно з розподілом обов’язків.

1.6. Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації  своїм рішенням визначають посадову особу, яка несе відповідальність за якісне та своєчасне інформаційне наповнення відповідних розділів, а також підготовку інформаційних матеріалів на офіційний вебсайт райдержадміністрації у терміни, визначені Порядком інформаційного наповнення офіційного вебсайту райдержадміністрації та подання відділу цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації інформаційних матеріалів для розміщення та оновлення на вебсайті.

2. Структура вебсайту

2.1. Організація інформаційних матеріалів на вебсайті має ієрархічну структуру, що передбачає розміщення даних на декількох рівнях у розділах вебсайту: розділ, підрозділи.

2.2. Інформація, що повинна розміщуватися на вебсайті:

- найменування органу;

- основні завдання та нормативно-правові засади діяльності;

- структура та керівництво районної державної адміністрації;

- прізвища, імена та по батькові керівників;

- місцезнаходження районної державної адміністрації, її управлінь, відділів та інших структурних підрозділів (поштові адреси, номери телефонів, факсів, адреси електронної пошти);

- основні функції структурних підрозділів, а також прізвища, імена, по батькові, номери телефонів, адреси електронної пошти їх керівників;

- організаційно-розпорядчі акти, прийняті районною державною адміністрацією, проекти рішень, що підлягають обговоренню;

- цільові програми у відповідній сфері;

- відомості про проведення закупівлі товарів (робіт, послуг) з державні кошти;

- відомості про наявні вакансії;

- відомості про взаємодію з громадською радою при райдержадміністрації; 

- відомості про проведення консультацій з громадськістю, громадської експертизи та врахування громадської думки у своїй діяльності;

- зразки документів та інших матеріалів, необхідних для звернення громадян до районної  державної адміністрації;

- розпорядок роботи райдержадміністрації  та графіки прийому громадян керівництвом;

- виконання бюджету відповідного рівня;

- звіти, в тому числі щодо задоволення запитів на інформацію;

- відомості про сплату орендної плати за користування майновим комплексом та іншим майном, що перебуває у комунальній власності, надходження податку на прибуток підприємств і установ комунальної власності;

- порядок оскарження рішень, прийнятих органом відповідного рівня;

- перелік наборів даних, що оприлюднюються у формі відкритих даних;

- публічний звіт голови районної державної адміністрації та інформація про його проведення;

- інформація про проходження перевірки працівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації та особами, що претендують на зайняття вакантних посад, відповідно до ст. 5 Закону України «Про очищення влади».

2.3. На вебсайті райдержадміністрації розміщується й інша інформація, відповідно Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також посилання на вебресурси інших органів державної влади, фото-, аудіо- та відеоматеріали, що висвітлюють діяльність районної державної адміністрації.

2.4. Інформація, передбачена п. 2.3, підлягає обов’язковому оприлюдненню невідкладно, але не пізніше п’яти робочих днів з дня затвердження документа.

2.5. Проекти нормативно-правових актів оприлюднюються не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

2.6. Порядок функціонування та ведення системи обліку публічної інформації визначається відповідним розпорядженням районної державної адміністрації.

2.7. Порядок розміщення та оновлення на вебсайті інформації, яка підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних та розпорядником якої є структурні підрозділи районної  державної адміністрації, здійснюється відповідно до ст.10-1 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

3. Забезпечення функціонування вебсайту

3.1 Координацію програмно-технічної підтримки та відповідальність за програмно-технічне функціонування  вебсайту несе відділ цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

3.2. Програмно-технічну підтримку вебсайту здійснює визначене підприємство (організація, установа), з яким укладається відповідний договір.

4. Заключні положення

4.1. На вебсайті обов’язково розміщуються або дублюються, у разі наявності, усі бази даних та документи, що можуть бути оприлюднені і не містять інформації з обмеженим доступом.

4.2. Не допускається розміщення на вебсайті інформації, розповсюдження чи оприлюднення якої заборонено законодавством, а також реклами (за винятком соціальної), у тому числі політичної реклами.

4.3. Відповідальність за зміст, додержання вимог українського правопису, стилістичне редагування, актуальність інформації, що висвітлюється на вебсайті, дотримання термінів її оприлюднення несе підрозділ, який подає її для розміщення.

________________________________

Додаток №2
Затверджено
Розпорядження  голови райдержадміністрації
від 15.12.2021 року № 195


Порядок інформаційного наповнення офіційного вебсайту Тульчинської райдержадміністрації

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає процедуру інформаційного наповнення вебсайту Тульчинської райдержадміністрації (далі – вебсайт). Здійснення інформаційного наповнення має на меті висвітлення діяльності органів виконавчої влади району в мережі Інтернет, а також надання можливості населенню отримувати різноманітну оперативну інформацію та послуги з питань, що належать до їх компетенції.

1.2. Розміщення інформаційних матеріалів на офіційному вебсайті здійснюється на умовах вільних ліцензій з урахуванням вимог Закону України «Про авторське право та суміжні права».

2. Інформаційне наповнення вебсайту

2.1. Інформаційне наповнення розділів здійснюється шляхом подання структурними підрозділами райдержадміністрації інформації, призначеної для розміщення на вебсайті, відповідно до їх компетенції згідно з додатком. 

2.2. Інформаційна структура матеріалів, призначених для розміщення на вебсайті, повинна відповідати тематиці рубрики.

2.3. Структурні підрозділи районної державної адміністрації мають контролювати актуальність розміщеної або поданої для розміщення ними інформації на вебсайті та повідомляти відділ цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації про необхідність ліквідації матеріалів, що втратили актуальність.

2.4. Інформація для розміщення на вебсайті надсилається відділу цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації на електронну адресу tul_it@vin.gov.ua  з поміткою «На вебсайт» із зазначенням рубрики, підрубрики, розділу або надається на електронних носіях.

3. Вимоги до інформаційних матеріалів для оприлюднення на вебсайті, які надаються в електронному вигляді

3.1. Представлена інформація повинна бути:

- достовірною, об’єктивною, точною, максимально стислою, нейтральною у викладі, не містити зайвих відомостей, повторів і недоречностей;

- складеною за наступною формою: найменування документа (довідка, огляд, інформація, звіт), заголовок, виклад, підпис;

- текст інформації про подію повинен містити відомості про зміст події, організаторів, місце події, час, причини і значення.

3.2. Текстові матеріали подаються у форматі Word (типи текстових файлів - *.DOC, *.RTF) і можуть містити текст, таблиці, сформовані засобами Word (гарнітура - Times New Roman, кегль - 12-14, виключка - по ширині, інтервал між рядками - 1, інтервал між словами - 1 пробіл, абзаци встановлюються за допомогою абзацних відступів розміром 1,27 без використання табуляції і пробілів). Документи не можуть містити блоки, сформовані іншими програмами.

3.3. Усі матеріали, що прикріплюються для завантаження окремим файлом, подаються у форматі *.PDF, окрім тих, що підлягають редагуванню кінцевим користувачем (анкети, зразки документів, бланки тощо).

3.4. Графічні зображення подаються в електронному вигляді окремим файлом типу *.JPG або *.GIF, *.PNG (максимальний розмір більшої сторони зображення - 1600 пікселів, мінімальний - 640 пікселів, розміри графічних зображень для розміщення у вигляді банерів уточнюються окремо).

3.5. Електронні таблиці для формування графіків і діаграм подаються у вигляді документів Excel, у форматах *.XLS, *.XLS(X).

3.6. Заархівовані дані подаються у форматах *.ZIP, *.RAR, *.7z (для завантаження на вебсайт розмір файлу не має перевищувати 20 Мб).

3.7. Назви файлів позначаються цифрами та латинськими літерами з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2010 року № 55 «Про впорядкування транслітерації українського алфавіту латиницею». Назва кожного файлу починається з позначення дати його очікуваної публікації на вебсайті у форматі РРРР_ММ_ДД.

3.8. Інформація, призначена для розміщення на вебсайті, має бути повною, викладеною з дотриманням вимог українського правопису, стилістично відредагованою, не містити неперевірених даних та надлишкових відомостей, які не додають інформативності.

________________

 

Додаток
до Порядку інформаційного наповнення офіційного
вебсайт Тульчинської райдержадміністрації

 

Склад та періодичність для розміщення на вебсайті

 

№з/п

Тип інформації

Структурний підрозділ, який відповідальний за підготовку та подання інформації

Періодичність подання

Термін

1

Розділ «Новини»

Структурні підрозділи райдержадміністрації, управління, відділи, служби району

У разі необхідності

-

2

Розділ «Районний бюджет»

Відділ фінансів райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

3

Розділ «Тульчинщина»

Управління  правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

4

Розділ «Діяльність райдержадміністрації»

Відділ  з питань персоналу апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

5

Розділ «Нормативно-правова база»

Відділ юридичного забезпечення та супроводу діяльності органів місцевого самоврядування управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації

З моменту реєстрації 

 

6

Розділ «Аудит»

Головний спеціаліст з питань внутрішнього аудиту апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

7

Розділ «Звернення громадян»

Відділ юридичного забезпечення та супроводу діяльності органів місцевого самоврядування управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

8

Розділ «Доступ до публічної інформації»

Відділ юридичного забезпечення та супроводу діяльності органів місцевого самоврядування управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

9

Розділ «Запобігання проявам корупції»

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в апараті райдержадміністрації та структурних підрозділах райдержадміністрації з статусом юридичної особи публічного права

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

10

Розділ «Стратегічний розвиток та економіка району»

Відділ економіки, стратегічного та  агропромислового розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

11

Розділ «Оголошення»

Відділ архітектури, просторового розвитку, житлово-комунального господарства та інфраструктури

У разі необхідності

-

12

Розділ «Кадри»

Відділ  з питань персоналу апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

13

Розділ «Громадянське суспільство»

 

Відділ  цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

14

Розділ «Консультації з громадськістю»

Відділ  цифрового розвитку, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

15

Містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок

Відділ  архітектури, просторового розвитку, житлово-комунального господарства та інфраструктури

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

16

Державні закупівлі

Структурні підрозділи райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

17

Доступне житло

Відділ  архітектури, просторового розвитку, житлово-комунального господарства та інфраструктури

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

18

Протидія домашньому насильству

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

19

Гуманітарний розвиток

Відділ  гуманітарного розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін

20

Соціальна сфера

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

При зміні наданої інформації

Не пізніше 5 днів після внесення змін


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь