ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підсумки проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Дата: 10.12.2019 16:06
Кількість переглядів: 653

 

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує, що в рамках щорічної  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходила з 25 листопада по 10 грудня 2019 року на Тульчинщині,  було проведено низка заходів:

 31.10.2019 року проведено чергове засідання Міжвідомчої Ради з з питань сім'ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, де розглянуто питання :

План заходів з підготовки та проведення щорічної  всесвітньої  акції  «16 днів проти» в районі.

12.11.2019 року проведено позачергове засідання Міжвідомчої Ради, де розглядались питання:

1.Супровід жительки Тульчинського району, постраждалої від домашнього        насильства, до обласного Центру тимчасового перебування для осіб які постраждали від домашнього насильства;

2.Функціонування взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статті;

3. Розроблення плану дій для суб’єктів взаємодії між Тульчинської РДА, Тульчинської ОТГ, Шпиківської ОТГ в разі виявлення постраждалих від домашнього насильства.

Управління соціального захисту населення замовило друк роздаткового матеріалу -  пам'яток щодо протидії домашнього насильства – 1000 шт. формату А5 та 1000 шт формату А6 на суму 1990 грн, що активно були використані під час проведення інформаційної кампанії щодо протидії домашнього насильства, розповсюджено в навчальні заклади міста, заклади охорони здоров'я, державні установи, Тульчинську міську ОТГ та Шпиківську селищну ОТГ.

В рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в грудні 2019 року розміщено 2 сіті - лайти «Розірви коло» - в центрі міста по вул. Миколи Леонтовича, 55 б  ТРК Європейський,  та по вул. Гагаріна, 4  ГРК «Добряна,  а також на 1 поверсі приміщення Тульчинської райдержадміністрації.

Також розмішено 2 сіті лайти щодо протидії торгівлі людьми – по вул. Миколи Леонтовича, 128 зуп. Тульчинська ЦРЛ та по вул. Миколи Леонтовича, 33.

В рамках акції, організовано районний конкурс дитячих малюнків щодо запобігання домашнього насильства «Родинне щастя», «Діти проти насильства». Найкращі малюнки передано до Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації для участі в обласній виставці.

01.12.2019 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДОМ в Україні на базі Вищого професійного училища № 41 м.Тульчин, було проведена зустріч студентів навчального закладу з лікарем – інфекціоністом Тульчинської ЦРЛ. Учнівське самоврядування провели соціальну акцію  під назвою «Червона стрічка», сутність якої в тому, що кожен учень прикріпив свою стрічку до спільного стягу на знак особистої підтримки та толерантного ставлення до проблеми ВІЛ/СНІДУ в Україні.

В навчальних закладах району проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення психологічної культури педагогів з питань попередження та подолання всіх форм проявів насильства над дітьми.

     25.11.2019 року  у Клебанській ЗШ І- ІІІ ст., 05.12.2019 року в Тульчинському коледжі ветеринарої медицини БНАУ, 09.12.2019 року в Тульчинській ЗШ І-ІІІ ст. № 2 відбулись  тематичні уроки « Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх та відповідальне батьківство як запорука майбутнього дитини» за участі начальника відділу Тульчинського бюро правової допомоги Швеця Р.В. Дітям роз’яснено поняття та причини вчинення домашнього насильства, акцентовано увагу на різних видах насильства в сім'ї (фізичному, психологічному, економічному, сексуальному).

26.11.2019 року співробітники Тульчинського районного відділу філії Центру пробації у Вінницькій області області в рамках акції провели просвітницький захід на тему: « Ні агресії і насильству…». 28.11.2019 року проведено захід для неповнолітніх «Розвиток в сучасної молоді культури толерантності».Під час заходу молодим особам роз’яснено про захист постраждалих осіб та наслідки відповідальності за вчинення насильства, також обговорено види насильства, причини його вчинення.

  Наприкінці заходу присутнім наводились приклади конструктивного вирішення конфліктів, методи подолання агресії, а також було надано інформаційні буклети та телефонні номери, за якими можна звернутись в разі потреби.

Фахівцями із соціальної роботи Тульчинського РЦ ССДМ проведено виховні години на тему  «Булінг в дитячому середовищі» в Печерській ЗШ І –ІІ ст.., Кирнасівській ЗШ І-ІІІ ст.., Богданівській ЗШ І-ІІІст, Заозерненській ЗШ І-ІІІ ст.,Білоусівській ЗШ І-ІІ ст. Також організовано вуличну акцію «СТОП НАСИЛЬСТВО» з роздачею інформаційних памяток в с.Тарасівка.

Працівниками служб у справах дітей райдержадміністрації проведено 5 профілактичних рейдів на території району щодо протидії жорстокого поводження та насильства відносно дітей.

10.12.2019 року фахівцем управління соціального захисту населеня райдержадміністрації Мирончук В.О.  та директором Тульчинського РЦССДМ Капелюшною О.П. проведено інформаційні зустрічі з медичним персоналом Кинашівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, Нестерварської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, Мазурівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, Тульчинської ЦРЛ, КНП «Тульчинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тульчинської міської ради, Тульчинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги щодо виявлення першочергових ознак в особи,що постраждала від домашнього насильства та взаємного інформування з соціальними службами.

 Звичайно, що робота по запобіганню випадків домашнього насильства не закінчується сьогодні, вона ведеться систематично та постійно, оскільки подолання цього явища можливе лише за умови об'єднання зусиль і працівників державних органів та установ, і членів громадських організацій, і кожного громадянина!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь