ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкритий лист голові Вінницької обласної Ради Олійнику А.Д.

Дата: 16.12.2019 12:54
Кількість переглядів: 374

Шановний Анатолію Дмитровичу!

Тульчинська районна державна адміністрація вкрай стурбована рішенням постійної комісії обласної Ради з питань бюджету від 13 грудня поточного року, яким кошти обласного бюджету в сумі 2 млн. гривень, що були заплановані на підтримку фестивалю «OPERAFEST TULCHYN», перенаправлено з галузі культури на іншу галузь.

Вищезгаданий фестиваль три роки поспіль є, без перебільшення, візитівкою Вінницької області,  Тульчинського району в цілому та міста Тульчин, зокрема.

«OPERAFEST TULCHYN» - подія, яка приваблює десятки тисяч глядачів. Це масштабна подія, участь в якій мають за честь брати найвідоміші театри, колективи, солісти, артисти, диригенти, як вітчизняні, так і закордонні. Подія, яка привернула увагу до самого палацу Потоцьких, його стану та важливості (і можливості) його відновлення, адже саме на території «Подільського Версалю» в  свій час вирувало театральне життя, пишні прийоми та видовищні постановки.

З усіх куточків області (і не тільки) прямували поціновувачі мистецтва, щоб на власні очі побачити постановки «Кармен», «На русалчин Великдень», «Вогні Бродвею», «Танець вампірів», «Тисяча й ода ніч», дивовижний балет «Собор Паризької Богоматері», «Рай і Пері», грандіозний концерт «Гала – Опера» та багато інших.

Мирослав Скорик, Оксана Линів - легенди зі світовим імя’м, що завітали до нашого міста. Чи могли б мешканці та гості Вінниччини побачити їхню майстерність де - інде, якби не фестиваль під відкритим небом у Тульчині? Більшість з десятків тисяч глядачів точно не змогла б собі цього дозволити!

Надзвичайно сміливим і, зрештою, вдалим проектом цьогоріч  став «KIDS OPERAFEST» - перший в Європі дитячий оперний фестиваль, з більш ніж 20 тисячною дитячою аудиторією та неймовірними дитячими постановками, які діти з усіх куточків Вінниччини споглядали навіть незважаючи на примхи дощової погоди! Казкова опера «Король Дроздобород», унікальне концерт – шоу «Colours of the wind» з героями чарівного світу Disney, яскравий мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна» справили незабутнє враження на маленьких шанувальників мистецтва.

З приходом до Тульчина даного проекту змінилось місто – як зовнішній його вигляд, так і світосприйняття тульчинців. З точки зору туристичної привабливості Вінниччини це – справжня «родзинка» сучасного Поділля!

Тульчинська районна державна адміністрація та усі мешканці району маємо сподівання, що сесією Вінницької обласної ради, яка має відбутися 17 грудня 2019 року, буде прийняте виважене рішення, яке покаже, що фантастичному проекту «OPERAFEST TULCHYN» БУТИ!!!

 

З повагою ,

Перший заступник

голови райдержадміністрації                                  Олег Боровський

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь