ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роз’яснення Українського інституту національної пам’яті

Дата: 21.12.2019 09:38
Кількість переглядів: 460

У 2018 році Верховною Радою України було прийнято Закон України  від 13.03.2018 року № 2325-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», яким внесено зміни до деяких законодавчих актів України у частині запровадження нової процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років.

         Відповідно до статей 7 та 72 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» прийняття рішень з питань визнання осіб реабілітованими або потерпілими від репресій здійснюється Національною комісією з реабілітації за поданням регіональних комісій з реабілітації. Регіональні комісії з реабілітації є постійно діючими колегіальними органами, що утворюються в областях, містах Києві та Севастополі головами обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Упродовж десяти місяців 2019 року майже у всіх областях України та у місті Києві було утворено регіональні комісії з реабілітації, і вони розпочали роботу.

         Частиною першою статті 9 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» передбачено, що Український інститут національної пам’яті як центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу, надає роз’яснення та рекомендації щодо реалізації норм Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

         Ця інформація доводиться до відома регіональних комісій з реабілітації, місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів місцевого самоврядування, громадських організацій та рухів, усіх зацікавлених осіб: https://uinp.gov.ua/dekomunizaciya-ta-reabilitaciya/reabilitaciya/dovidkovi-materialy-rozyasnennya-rekomendaciyi/rozyasnennya-pytan-reabilitaciyi-represovanyh

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь