ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безсмертний дотик до душі…

Дата: 04.03.2020 10:47
Кількість переглядів: 392

« Поезія – це свято, як любов. О, то не є розмовка побутова! - зазначала Ліна Костенко і додавала: - А поети – то лиш інструмент, в якому плачуть сни мого народу». 3 березня, саме у Міжнародний день письменника, поети літературно-мистецького « Оберіг»  ( голова об’єднання Ю.Хмелевський, М.Ясакова, Л.Маслова, а також начальник відділу освіти, молоді і спорту, котрий теж є поетом-оберегівцем, С.Чепернатий) зустрілися із учнями Кинашівської ЗШ І-ІІІ ст., Холодівської, Михайлівської ЗШ І-ІІ ст., а також із  дітьми Заозерненської ЗШ І-ІІІ ст. ( директор Невеселюк Л.В.) у цьому ж закладі.

Полилася задушевна розмова. Поети ділилися своїми віршами новими, розкривали майстерню творення священного дива – слова., перевтілювалися у своїх героїв. Багато поезій було на патріотичну тематику, бо болюча ця тема, адже там, на Сході України, йде війна за нашу свободу, незалежність. « Підібгала душа білі крила і не знає, кого ще молить. Бо пекуча сльоза підкорила: за державу Вкраїнську болить»,  - читав С.Чепернатий. А юна поетеса з цієї школи вторила йому: « Дарувала небо зоряне, обіймаючи ночами, віддавала серце зболене й душу, змучену смертями» (Л.Юзько). Але яке життя без кохання: тому Сергій Володимирович зачитав вірші про кохання. А Ю. Хмелевський виніс на суд глядачам свою нову казку, яку відіслав на літературний німецько-український дитячий конкурс. Ця казка – мікс відомих оповідок братів Грімм та українських народних. М.Ясакова не оминула тему мови рідної, її поезія – гордість за нашу мову і водночас біль, що так і не зрозуміли всі, живущі в Україні, зокрема високі державні мужі, що зникне мова – не буде нас як нації. Л. Маслова у представлених поезіях торкнулася теми Другої світової та провела паралелі із сьогоденням. На жаль,  не хочемо виносити уроки з пережитого. Невеселюк Л.В. та вчитель початкових класів Юзько Н.Г. теж є членами « Оберегу», презентували свою лірику., зокрема Людмила Володимирівна проспівала, складений нею та поставлений також на музику, гімн школи.

 Присутні замилувалися співом учителя музики Гречко Д.А. та її вихованців – Гречко О. та Л.Юзько.

Цікавою родзинкою свята стала вистава учнів 10-11 класів Кинашівської ЗШ І-ІІІ ст. за мотивами Т.Шевченка « Наймичка» ( вчитель Нога С.М.), котрі зуміли відтворити епоху 200-літньої давнини та майстерно перевтілилися у героїв поеми.

Незвичайне віншування з Днем мови отримали всі присутні від учнів Заозерненської школи – це смачний смаколик з написом: «З Днем рідної мови».

Не оминула увагою захід і голова сільської ради Басараб І.О. Як приємно, що місцева влада працює у тісному зв’язку із школою, знає її проблеми, допомагає та підтримує.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь