ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

23 квітня світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права

Дата: 23.04.2020 11:28
Кількість переглядів: 211

Це свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів. Рішення про святкування було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року й прийнято з метою просвіти, розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найбільшим засобом поширення знань, найбільш надійним способом їх збереження. В резолюції відзначається також ефективність проведення в цей день книжкових виставок та ярмарок.

У Всесвітній день книги і авторського права, який святкують у 190 країнах світу, вся спільнота – і ті, хто читає, і ті, хто пише, видає та продає книжкову продукцію, – складають програми заходів, які свідчать про їхню любов до книги.

Книга – це незамінний носій інформації. Завдяки книгам, ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розумінню краси нашого людства. У світі багатого культурного різноманіття та саме книга є певним вікном у просторі і часі, що відкриває перед нами різні цивілізації і соціальні культури, історичні повороти і неминучий прогрес.

Сердечно вітаю письменників, видавців, бібліотекарів книгорозповсюджувачів, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово, із Всесвітнім днем книги і авторського права!
Бажаю всім шанувальникам книги нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! Сподіваюсь, що придбана у цей день нова книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа.

Перший заступник
голови райдержадміністрації  Олег Боровський

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь