ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кирнасівський цукровий завод

Дата: 26.06.2020 14:33
Кількість переглядів: 561

Сьогодні, 26 червня,  голова райдержадміністрації Олег Боровський провів зустріч з представниками різних сторін конфлікту,  який склався навколо ТОВ «Кирнасівський цукровий завод».

Підприємство не працює вже понад 10 років. Наразі чотири місяці тому  завод придбав новий власник. Але, через  протистояння з боку громади,  власник  не може проводити будь-яких робіт на території підприємства для  реалізації інвестиційного проекту.

Під час  спілкування в РДА за участі представників власника ТОВ «Кирнасівський цукровий завод», ініціативної групи від Кирнасівської громади, представників правоохоронних органів та прокуратури Олег Боровський заслухав обидві сторони конфлікту.

Поважаючи конституційне право на власність, яке влада покликана забезпечити перш за все, голова райдержадміністрації  зазначив, що кожен інвестиційний проект – це ризики і закликав власників підприємства налагодити соціальний діалог з кирнасівською громадою, пояснивши свої дії і наміри.

«Право власності в цивілізованому суспільстві, за Конституцією, складається із 3-х базових компонентів: право володіти, право користуватись і право розпоряджатись. Якщо право власності було набуто у законний спосіб,то існує відповідний запис у єдиному електронному реєстрі. У разі, коли потрібно щось піддати сумніву – для цього існує третя гілка влади – судова»,- підкреслив голова райдержадміністраціїі.

Голова РДА закликав власників ТОВ «Кирнасівський цукровий завод» в якості соціальної корпоративної відповідальності запропонувати представникам громади власне бачення майбутнього цього об’єкта.

Позиція влади: ми повинні забезпечувати законність на території району, а право власності – один із базових елементів законності.

Висловивши впевненість, що соціальний компроміс можливий, Олег Боровський дав доручення місцевій прокуратурі за тиждень вивчити питання щодо право власності на завод та зустрітися з власником і представниками громади за  тиждень.

Також  запропонував власникам цукрозаводу,  пояснити найближчі наміри, довести, що інфраструктурний вплив на життєдіяльність об’єктів, які залежать від Кирнасівського цукрозаводу буде відсутній і забезпечити очікувані робочі місця.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь