ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов у Тульчині: Для підвищення туристичної привабливості Вінниччини необхідно розвивати культурно-мистецькі об’єкти

Дата: 12.08.2020 09:39
Кількість переглядів: 327

11.08.2020, в рамках робочої поїздки до Тульчинського району, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов ознайомився із ходом реконструкції елементів благоустрою частини території Палацу Потоцьких, що в м.Тульчин. 

У 2020 році для виконання ремонтно-будівельних робіт передбачено 12700,00 тис. грн. (в тому числі за рахунок коштів ДФРР 6700,00 тис. грн., за рахунок коштів обласного бюджету 6000,00 тис. грн.). Вже профінансовано у поточному  році 5002,208 тис.грн. (4392,902 тис.грн. –обласний бюджет, 609,306 тис.грн.-за рахунок коштів ДФРР). Наразі на території палацу облаштовують доріжки з тротуарної плитки. Також завершено зовнішні мережі електропостачання й встановлено вуличні ліхтарі.

Загалом роботи по об’єкту включають реконструкцію елементів благоустрою частини території пам’ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац». Кошторисна вартість робіт становить 39 777,7 тис. грн. Наразі виконано будівельних робіт на суму 10 162,0 тис грн (у т.ч. ДФРР – 7989,8 тис грн). Термін реалізації проекту – 2019-2021 рр.

Нагадаємо, що у 2017 році було започатковано Міжнародний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN». Його головною місією стало привернення уваги до Палацу Потоцьких та повернення Тульчину слави малої оперної столиці України. На сьогодні «OPERAFEST TULCHYN» – найбільша класична мистецька подія України, що відбувається просто неба. У 2019 році фестиваль відвідали понад 68 тисяч осіб. До 2021 року планується відкриття постійних експозиційних залів в центральному корпусі Палацового ансамблю.

Коментуючи побачене Сергій Борзов наголосив, що саме цей палацовий комплекс має суттєвий туристичний потенціал, який варто розвивати. До того ж, якщо в наступному році до переліку об’єктів «Великого будівництва» вноситимуть пам’ятки архітектури, то «Палац» має всі шанси на реконструкцію в рамках зазначеного проєкту.

Крім того, за переконанням очільника регіону, необхідно залучити інвестора для реставрації частини палацу і створити там готельно-ресторанний комплекс, який стане невід’ємною частиною палацового комплексу, як туристично-привабливої локації.

Варто зазначити, що у Тульчинській ОТГ функціонує ще 6 музеїв, які також сприяють розвитку туристичної галузі громади.

На завершення знайомства із палацовим комплексом Сергій Борзов оглянув виставку народного мистецтва «Сузір’я роду», яка нині діє у палаці та пройшовся «Леонтович-арт-кварталом», де розташовані тематичні мистецькі локації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь