ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник відділу освіти взяв участь в роботі серпневої конференції працівників освіти області

Дата: 21.08.2020 11:20
Кількість переглядів: 421

20 серпня 2020 року, у режимі онлайн проведено обласну серпневу конференцію працівників освіти на тему: «Про підсумки розвитку освіти області у 2019/2020 навчальному році та завдання на 2020/2021 навчальний рік» в роботі якої взяв участь начальник відділу освіти райдержадміністрації  Сергій Чепернатий.

На засіданні в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації були присутні окремі члени комісії та працівники Департаменту, більшість було в онлайн-режимі.

Головував на конференції Ігор Івасюк, заступник голови обласної державної адміністрації, голова колегії Департаменту.

Вітальне слово голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова оголосила заступник голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна.

З тематичною доповіддю виступив в.о. директора Департаменту освіти і науки Володимир Буняк. Він окреслив основні досягнення минулого навчального року, виклики, які вдалось подолати. А це коронавірусна хвороба, опанування дистанційної освіти, проведення без порушень ЗНО, організоване завершення навчального року та підготовка до роботи у новому 2020/2021 н.р.

Рік буде особливим з огляду на ситуацію в країні, у світі, пов’язану з необхідністю протистояння із захворюванням на CОVID-19. А тому колективи отримали завдання на засіданні педагогічних рад перед початком навчального року розробити та затвердити тимчасовий порядок організації освітнього процесу, спільно з власниками закладів освіти забезпечити працівників засобами індивідуального та колективного захисту.

Визначено також головні завдання для дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої та фахової передвищої освіти. Так, для профтехосвітян – це створення 3-ох навчально-виробничих центрів та Центру досконалості в Тульчині, зміна системи фінансування. Для вищої – успішне завершення вступної кампанії, визначення термінів та умов навчання. Для усіх освітян, керівників закладів – проведення якісних ремонтів, підготовка до роботи в новому навчальному році.

До учасників конференції звернувся Олександр Сорочан – перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з питання створення безпечних умов навчання, про співпрацю з освітянами говорили Олексій Заверуха – заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Ірина Лезнівська – головний спеціаліст Центру комунікації зовнішніх зв’язків та залучення грантових ресурсів Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

Діяльність профспілкових організацій у закладах освіти області та їх завдання в новому навчальному році охарактеризував голова обкому профспілки працівників освіти і науки України Сергій Пугачов.

Про перші результати роботи, основні плани розповів керівник новоствореної Державної служби якості освіти, начальник управління у Вінницькій області Володимир Малінін.

Підсумовуючи роботу конференції, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк окреслив основні пріоритети галузі на новий навчальний рік, побажав освітянам плідної та результативної роботи.

«Через безпеку – до якісної та доступної освіти» – таким повинен бути головний напрямок розвитку обласної освіти.

Проєкт рішення конференції буде відкритим для пропозицій на сайті Департаменту освіти і науки до 25 серпня. Там же можна ознайомитися з презентацією.

 Використано матеріали сайту <https://vin-osvita.gov.ua/novini-525>

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь