ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов ознайомився із системою надання планових телемедичних консультацій в обласній клінічній лікарні імені Миколи Пирогова

Дата: 05.02.2021 16:24
Кількість переглядів: 190

На Вінниччині  успішно втілюється проект «Планова телемедицина». За період з грудня 2020 до січня 2021 року на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова та обласної дитячої клінічної лікарні створено регіональний центр планових телемедичних консультацій Вінницької області. Планові телемедичні консультації відтепер будуть здійснюватись як в межах міста Вінниці, так і  по області.

Сьогодні, 5 лютого, голова ОДА Сергій Борзов ознайомився з механізмом роботи системи, перевіривши як проходять перші планові телемедичні консультації в режимі реального часу.

«Ніби все просто: потрібен лише Інтернет. Але була зроблена велика підготовча робота з формування нормативної бази, переліку консультантів та організаційних заходів,- коментує голова ОДА,- До телемедицини залучено заклади первинного, вторинного та третинного рівня згідно спеціалізацій та профілів консультування. Наразі в обласній лікарні вже працюють два диспетчера та тридцять консультантів».

Варто зазначити,що система телемедичних послуг налаштована також і для роботи в екстрених ситуаціях.

Директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Ольга Задорожна пояснює: «Система передбачає найкоротший метод проведення консультації, без додаткових форм чи кнопок. Скористатися системою можна навіть з телефону. Ресурс встановлений як у диспетчерському пункті, так і окремо на кожному робочому місці лікаря, тому доступні всі інструменти для отримання та узгодження необхідної інформації»

Відтак, на 5 лютого 2021 року було попередньо замовлено  кілька планових телеметричних консультацій. Отже голова облдержадміністрації Сергій Борзов мав можливість спостерігати за ними в режимі реального часу.

  • Сімейний лікар Ямпільського ЦПМСД (пацієнт Ямпільського району) проводив консультування з урологом обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова;
  • Сімейний лікар Немирівського ЦПМСД (пацієнт дитячого віку з Немирівського району) проводив консультування з лікарем обласної дитячої клінічної лікарні.

«Телемедична система дає змогу об’єднати всі заклади охорони здоров’я в єдину мережу як для проведення консультацій, так і для спілкування та обміну досвідом лікарів різних ланок,- підкреслив головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарі ім. М.І. Пирогова Олександр Жупанов.

Керівник закладу також зазначив, що на базі нового хірургічного корпусу лікарні ім. М.І. Пирогова є можливість виділити просторе приміщення для телемедичного центру, в якому буде можливість проводити різного виду зібрання, навчання і перепідготовку фахівців тощо.

Принагідно Олександр Жупанов подякував голові ОДА за передачу партії медичних масок та експрес-тестів для потреб лікарні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь