ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новації соціального захисту

Дата: 18.02.2021 11:14
Кількість переглядів: 168

3 червня 2020 року укладено Угоду про співробітництво з надання адміністративних послуг у сфері соціального захисту населення з Шпиківською селищною об’єднаною територіальною громадою.

Таку ж Угоду 29 вересня 2020 року укладено з Тульчинською міською радою.

За період співпраці працівниками громад було прийнято 466 заяв для надання усіх видів державної підтримки із застосуванням ПК «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

Назва ОТГ

К-сть ел.заяв сформованих ОТГ та перевірених УСЗН

З них

Допомог

Пільг

Субсидій

Тульчинська міська ОТГ

269

104

14

151

Шпиківська селищна ОТГ

197

76

45

76

Всього

466

180

59

227

Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» розроблений та функціонує з метою наближення адміністративних послуг у сфері соціального захисту населення до мешканців громад.

Фото без опису

Вперше запроваджено виплату допомоги одиноким особам, які досягли 80-річного віку та за висновком ЛКК потребують постійного стороннього догляду та одержують пенсію відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” або Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 р. № 663 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд». Даний вид допомоги призначено та виплачено 59 особам на суму 308,6 тис. грн.

Фото без опису

Нововведенням 2020 року є виплата допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми».

Так, допомогу на дітей призначено 94 фізичним особам – підприємцям на суму 1023,0 тис. грн.

Фото без опису

З 2020 року в Україні діє сервіс «Е-малятко», що об’єднує послуги, пов’язані з народженням дитини. Раніше він був доступний тільки у пологових будинках, центрах надання адміністративних послуг та відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь