ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сучасна транспортна система, яка підтримує місцеву мобільність та покращує зв’язок із ЄС, значною мірою сприятиме сталому економічному зростанню України

Дата: 24.02.2021 15:58
Кількість переглядів: 196

Таку думку висловив віцепрезидент ЄІБ Кріс Пітерс на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Інфраструктура».

«Ми сподіваємося підтримати Україну проєктами, які сприяють її подальшому більш стійкому розвитку. Як віцепрезидент ЄІБ, відповідальний за фінансування транспортних операцій, я впевнений, що сучасна транспортна система, яка підтримує місцеву мобільність та покращує зв’язок із ЄС, значною мірою сприятиме сталому економічному зростанню України. ЄІБ уже виділив понад 2 млрд євро на транспортний сектор України. Як кліматично-орієнтований банк ЄС, ми інвестуємо в модернізацію залізниць та ключових об’єктів інфраструктури, як-от залізничний Бескидський тунель та аеропорт Бориспіль. Ці інвестиції передбачають вигоду для українців від сучасних, безпечних і швидких дорожніх сполучень, а також нових можливостей для подорожей та бізнесу, які вони приносять», - заявив він.

Між іншим, кредит від Європейського інвестиційного банку на суму 200 млн євро буде спрямований на покращення громадського транспорту у 20 містах України. Про це повідомив віцепрезидент ЄІБ Кріс Пітерс на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Інфраструктура».

«Вмотивований нашими прагненнями до кліматичних дій, ЄІБ також фінансує зелений транспорт. Завдяки кредиту у розмірі 200 млн євро, який ми підписали з Міністерством інфраструктури, до 20 міст в Україні покращать стан громадського транспорту. Завдяки цій угоді українські міста модернізують рухомий склад електричного громадського транспорту, відновлять та побудують нову інфраструктуру громадського транспорту. Безпечніші, більш зручні та екологічні транспортні засоби підвищать рівень обслуговування та привабливість громадського транспорту. Будемо продовжувати роботу у цьому напрямі», - зазначив він.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь