ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова із з Надзвичайним та Повноважним Послом Великої Британії в Україні пані Меліндою Сіммонс.

Дата: 01.03.2021 14:08
Кількість переглядів: 175

Про вакцину британської компанії AstraZeneca не могли сьогодні не згадати на зустрічі із з Надзвичайним та Повноважним Послом Великої Британії в Україні пані Меліндою Сіммонс.

«Це не єдина, але головна вакцина в Британії за категорією цінової політики і за можливістю зберігання», - зауважила пані Посол.

COVID-19 вніс свої корективи в процес реалізації і міжнародних проєктів. Про це теж говорили під час зустрічі.

У Вінницької області із Великою Британією своя історія співробітництва.

Щиро вдячний за підтримку Великою Британією суверенітету й територіальної цілісності України, технічну допомогу, яку надає Уряд Великої Британії нашій державі, а також за особливий вклад шановна пані Мелінди Сіммонс у набутті Україною статусу партнера з розширеними можливостями НАТО. До речі, пані Посол має українське коріння: її родина зі сторони батька з Польщі, а мати - з України.

Високо ціную поглиблення двостороннього діалогу між нашими країнами. Сподіваюсь на збереження цієї динаміки у подальшому. Впевнений, що Угода про співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство з Великою Британією підписана президентом Володимиром Зеленським під час офіційного візиту до Лондона в жовтні 2020 року відкриває нові можливості для розвитку українсько-британського партнерства.

Вінницька область у 2020 році увійшла в ТОП-5 за легкістю ведення бізнесу за рейтингом Світового банку «Regional Doing Business», розробленого експертами Офісу ефективного регулювання.

Традиційно Вінницька область зберігає лідерство в аграрній сфері в Україні – цим ми теж цікаві інвесторам.

8% загальнодержавного виробництва сільськогосподарської продукції вироблено на Вінниччині.

Область є лідером за обсягом виробництва картоплі, молока, м’яса, цукрових буряків, за чисельністю поголів’я птиці та корів, соняшникової олії (3% світових обсягів виробляється Вінницьким олієжировим комбінатом). Окрема перевага - це високоякісні чорноземи.

Торік у промисловому секторі економіки реалізовано 21 інвестиційний проєкт - майже на 800 млн грн (харчова та переробна промисловість та альтернативна енергетика).

Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Великобританією є важливою складовою наших відносин. Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Великою Британією за 2020 рік склав 13,2 млн. дол. США.

Основу вінницького експорту до Британії складають продукти рослинного походження, зокрема, кукурудза - 66,5 %.

Структура імпорту із Великої Британії має безліч товарних позицій. Крім того, позитивна динаміка зростання - майже удвічі(!) - свідчить про зростаючий попит вінницьких споживачів на товари британського виробництва.

Зважаючи, що з 1 січня цього року вступила в дію зона вільної торгівлі між двома країнами, вінницький і британський бізнес мають можливість поглибити і розширити зовнішньоекономічну діяльність на взаємовигідних умовах.

Велика Британія є третім за розміром інвестором в українську економіку та одним з основних торговельних партнерів України.

Область зацікавлена у залученні британських інвестицій до реалізації проєктів у галузі IT, в тому числі у сільському господарстві (високоточне землеробство і тваринництво), переробної промисловості, відновлювальної енергетики, приладобудування та креативних індустрій.

Маємо досвід супроводу та успішної реалізації інвестиційних проектів, наявні кваліфіковані кадри, систему професійно-технічного навчання для сталого забезпечення потреб інвесторів, розвинену інфраструктуру.

Вінничани готові долучитись до реалізації проектів і програм, що реалізовуються Посольством та Урядом Великої Британії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь