ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Розвиток Правосуддя» розповіли про законопроєкти, які стосуються реформи правосуддя в Україні

Дата: 01.03.2021 14:30
Кількість переглядів: 185

Голова Комітету ВРУ з питань правової політики, член Комісії з питань правової реформи Андрій Костін на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Розвиток Правосуддя» розповів про законопроєкти, які стосуються реформи правосуддя в Україні.

«Люди хочуть довіряти судам і водночас відчувати відповідальність судової влади перед суспільством. Президент України, коли сьогодні говорив про Стратегію подальшого розвитку системи правосуддя, говорив не тільки про наші плани. Ми вже виконуємо певні завдання, які закладені в саму стратегію. В комітетах Верховної Ради вже знаходяться кілька законопроєктів, які передбачені стратегією реформи правосуддя. В першу чергу, це законопроєкт № 3711, який в доопрацьованому вигляді буде завтра розглядатися у Верховній Раді і має бути підтриманим в першому читанні. Це потрібно для того, щоб необхідні зміни до нього, які ми проговорювали з представниками професійної спільноти та з нашими міжнародними партнерами, були внесені до другого читання. Це забезпечить ще більшу автономію як для Вищої кваліфікаційної комісії судів України, так і для конкурсної комісії, яка буде формувати новий склад ВККСУ», - розповів Андрій Костін.

Він додав, що позиція Президента і політичної партії «Слуга народу» полягає у важливості зміни підходу при формуванні органів судової влади.

«Якщо раніше ВККСУ формувалася за квотним принципом, Президент України та народні депутати виступають за конкурсний підхід. Це буде прозорий, відкритий конкурс, на якому будуть відібрані найбільш компетентні й доброчесні нові члени ВККСУ», - додав Андрій Костін.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь