ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підприємцям Вінниччини представили онлайн-платформи «Дія. Бізнес» та «Дія. Цифрова освіта»

Дата: 02.03.2021 14:12
Кількість переглядів: 145

За ініціативи  Міністерства цифрової трансформації України, 2 березня, в онлайн режимі відбулась презентація  онлайн-сервісів, які покликані надавати безкоштовні послуги та консультації. У заході взяли участь заступник голови ОДА Сергій Здітовецький та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час наради проектні менеджери онлайн-платформи «Дія» представили  дві онлайн-платформи : «Дія. Бізнес» та «Дія. Цифрова освіта».

«Дія. Бізнес» - національний проєкт з розвитку малого та середнього підприємництва. Це портал, в рамках якого надаються безкоштовні консультації для підприємців з 50 різних напрямків. Це допомога підприємцям у створенні, розвитку та маштабуванні бізнесу. Проєкт, який має дві складові частини-business.diia.gov.ua - єдине вікно для майбутніх та діючих підприємців, а також мережу центрів підтримки підприємництва «Дія. Бізнес», що відкриваються Україною. Детально на можливостях платформи та послугах, які можуть отримати підприємці, зупинився керівник онлайн-складової проєкту «Дія» Андрій Ремізов. Він зазначив, що на порталі  підприємці можуть отримати 15 видів консультацій за 12 напрямками.

За його словами, на сьогоднішній день, за ініціативи  Міністерства цифрової трансформації України, офіційно відкрито два Центри підтримки підприємництва «Дія. Бізнес» у Харкові та Миколаєві на базі КНУ ім. Т. Шевченка.

В 2021 році Мінцифра планує відкрити від 7 до15 центрів «Дія.Бізнес» по всій Україн, зокрема, в містах : Черкаси, Ужгород, Львів, Одеса, Запоріжжя, Полтава, Кременчуг, Вінниця, Тернопіль, Київ. «Основною метою створення центрів «Дія.Бізнес» є забезпечення підтримки малого та середнього бізнесу  інформаційною, консультативною та освітньою підтримкою»,- підкреслив Андрій Ремізов.

Національну освітню платформу проєкт з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» представила проектний менеджер «Дія» Руслана Коренчук. Вона,зокрема, зазначила, що проєкт має на меті навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. «Це безкоштовні освітні серіали та програми на платформі osvita.diia.gov.ua., створення цифрових хабів для безкоштовного навчання на базі бібліотек, ЦНАПів, приватного сектору, а також національного тесту з цифрової грамотності Цифрограм. На Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності українці зможуть безкоштовно пройти три онлайн-курси: базовий курс із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і курс для батьків «Онлайн-безпека для дітей».- зауважила Руслана Коренчук. Згодом на онлайн-платформі з'являться просунуті курси для різних спеціалізацій, курси для світчерів, lifestyle-курси, курси нових цифрових професій.

Варто зазначити, що вже  500 000 тис українців пройшли тестування, та більше 2 млн переглянули освітні серіали з цифрової грамотності. Фахівцями Мінцифри проведено десятки вебінарів, під час яких пройшли навчання більше 1000 тренерів.

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь