ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» озвучено ключові пункти законопроєкту №4612, в якому пропонується реалізувати право адвоката на самозахист

Дата: 03.03.2021 12:20
Кількість переглядів: 140

Голова підкомітету з питань організації та діяльності адвокатури, органів надання правової допомоги Комітету ВРУ з питань правової політики Володимир Ватрас підкреслив необхідність надання адвокатам в Україні права на носіння травматичної зброї.

Таку заяву він зробив у рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя».

«Сьогодні на розгляді в підкомітеті з питань діяльності адвокатури знаходиться законопроєкт №4612 від 19.01.2021 року, в якому ми пропонуємо реалізувати право на самозахист адвоката, надати можливість адвокату право носіння та зберігання травматичної зброї», - повідомив Ватрас.

Він зазначив, що така можливість на сьогодні вже є і в працівників суду та прокуратури, журналістів та помічників депутатів.

«На жаль, чомусь стосовно адвокатів в цій частині є питання. Я думаю, кожен з нас у своїй адвокатській діяльності, хто належить до професії, зіштовхнувся з протиправними діями. Безумовно, цей крок, що зробить парламент на зустрічі адвокатури, сприятиме здійсненню права на самозахист», - наголосив Ватрас.

Також Володимир назвав найбільш типові порушення прав адвокатів у країні.

«До найбільш типових порушень прав та гарантій адвоката можна віднести: ненадання адвокатам доступу до своїх клієнтів, порушення права на конфіденційне спілкування з адвокатом, неподання або несвоєчасне подання доступу до матеріалів в органах досудового слідства чи в суді, проведення неправомірних обшуків в офісах адвокатів і вилучення документів, що становлять адвокатську таємницю, порушення статусу адвоката в кримінальному провадженні, зловживання залученням до дисциплінарної відповідальності, застосування позасудових засобів впливу тощо», - розповів Ватрас.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь