ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лідія Ізовітова розповіла про порушення прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності

Дата: 03.03.2021 15:00
Кількість переглядів: 166

Голова Національної Асоціації Адвокатів України та Ради адвокатів України, заслужений юрист України Лідія Ізовітова розповіла про порушення в країні прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності.

«За кілька місяців року вже є 500 скарг на порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності від імені Національної Асоціації Адвокатів України», - повідомила Ізовітова у рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя».

«Ми здійснюємо захист адвокатів. Законом заборонено здійснювати втручання в адвокатську діяльність, проте щоденно ми маємо факти цього втручання. Законом заборонено, але втручаються сьогодні і в адвокатську таємницю. Законом заборонено, але стосовно адвокатів проводяться оперативно-розшукові заходи та слідчі дії», - наголосила Ізовітова.

За її даними, проводиться також заборонений законом огляд, витребування і вилучення документів адвокатів, пов’язаних зі здійсненням адвокатської діяльності.

«Ми сьогодні бачимо такий заборонений законом факт, як ототожнення адвоката з клієнтом. Незаконно ототожнюють і заради вилучення доказів, які зібрав адвокат. Кажуть, що він такий же злочинець, як його клієнт, хоча це ще не доведено. Це використовують як засіб, інструментарій для того, щоб вилучити документи адвоката, здійснюючи незаконні обшуки», - розповіла Ізовітова.

Вона також додала, що в країні порушується гарантована адвокату рівність прав з іншими учасниками судового провадження, не дотримуються засади змагальності і свободи в наданні доказів адвокатами, порушується гарантоване адвокату право на забезпечення безпеки під час участі в кримінальному провадженні.

«Законом заборонено, але адвокатів почали залучати до конфіденційного співробітництва з правоохоронними органами, що призводить до розкриття адвокатської таємниці, яку йому повідав клієнт. Законом заборонено, але ми спостерігаємо втручання у приватне спілкування адвоката з клієнтом, підслуховування, моніторинг зв'язків тощо. Спостерігаємо, ще раз підкреслюю, незаконні обшуки», - підкреслила Ізовітова.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь