ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінницькі медики закликали українців до вакцинації

Дата: 04.03.2021 15:48
Кількість переглядів: 192

Перебуваючи з робочою поїздкою у Вінниці, міністр охорони здоров’я Максим Степанов зустрівся з медиками Вінницької клінічної лікарні № 1, яка зараз перекваліфікована для надання допомоги хворим на COVID-19. 15 березня 2020 року тут з’явився перший пацієнт із коронавірусною хворобою. Наразі в інфекційному відділенні – 57 хворих. 

У розмові з міністром лікарі підтримали його заклик до масової вакцинації як одного з головних етапів у подоланні пандемії. Багато хто із них уже перехворів, а тому не поспішають робити щеплення, аби віддати дозу тим, хто більше потребує захисту. Утім часто позицію медиків інтерпретують зовсім по-іншому, мовляв, вони відмовляються від щеплень.

Так, лікар-інфекціоніст, завідувачка кафедри інфекційних хвороб  Національного медичного університету імені Пирогова Лариса Мороз нещодавно перехворіла на COVID-19 і має високий титр антитіл. Саме з цієї причини вона поки що не вакцинується. І наголошує: у жодному разі не виступає проти вакцинації та не сумнівається в якості вакцини. 

«Я всіх закликаю до вакцинації, щоб запобігти хворобі. І наголошую на тому, що до черги вакцинації повинні записуватися не тільки люди із супутніми захворюваннями чи у віці, а й молодь. Бо наші молоді люди активні, вони мають широке коло спілкування, часто можуть заражатися самі й заражати своїх батьків, родичів похилого віку», – зазначила Лариса Мороз. 

Медики також кажуть: готові після вакцинації здавати аналізи на антитіла, щоб довести – вакцина діє. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у розмові з лікарями наголосив, що для ефективної протидії поширенню COVID-19 необхідно, аби кількість вакцинованих українців становила щонайменше 60%. МОЗ робить усе, щоб якомога більше громадян були вакциновані в найкоротші строки. Утім необхідно, щоб і самі українці свідомо ставилися до питань свого захисту від хвороби та не вірили фейкам про вакцинацію.  

«Усі ті вакцини, які зареєстровані в Україні, – безпечні й ефективні. Їхню безпечність перевіряють на першій та другій стадіях клінічних досліджень, а вже на третій – визначають ефективність. Вакцина Oxford/AstraZeneca (CoviShield), яку отримала Україна, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я, її вже застосовують у Канаді, Великобританії та інших провідних країнах світу», – сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, що 24 лютого в Україні розпочалася вакцинальна кампанія. Станом на 4 березня щеплено понад 9,5 тис. осіб.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь