ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Національний Шевченківський день. Заповіти Великого Кобзаря

Дата: 09.03.2021 09:40
Кількість переглядів: 185

 Щовесни, коли тануть сніги,
 І на рясті просяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Щорічно, 9 березня, в день народження поета, і 10 березня, в день його смерті в Україні проходять “Шевченківскі дні”.

Т.Г. Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. В особі Шевченка український народ ніби злив усі свої найкращі духовні сили, всю свою велич, обравши його співцем своєї історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань і прагнень.

Думки, передані автором в його творах надзвичайно глибокі. Поет закликав повстати проти старого життя, старого громадського порядку, старих проблем. Це заклик насамперед будувати нову Україну, в якій не буде місця несправедливості, зрадництва, знущанням над простим людом. Все своє життя Шевченко найбільше хотів побачити український народ вільним, а саму Україну - незалежною. Тарас Шевченко закликає всіх українців жити у злагоді, разом відновити справедливість, разом обороняти свою рідну землю від зла. Шевченко вірить у свій народ, у його непереможну силу, у щасливе майбутнє України. Поет звертається до майбутніх поколінь, він ніби переноситься в нове суспільство, в якому не буде неволі й рабства. Нову сім'ю народів Тарас Григорович називає великою і вільною. Мрії великого Кобзаря збулися. Україна стала вільною, незалежною державою, а Тарасова поезія відновлює моральні сили людей, змушує продовжувати боротьбу, тобто продовжувати жити.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь