ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Найближчим часом закон про медіа буде внесений на розгляд Верховною Радою України.

Дата: 09.03.2021 16:54
Кількість переглядів: 147

Про це заявив голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«Закон про медіа нікуди не подівся. Ми займаємося тим, що я б назвав доводкою окремих положень. Ми хочемо, щоб це був дієвий механізм, щоб потім не з'ясувалося, що для того, щоб він нормально працював, необхідно вносити деякі поправки. Поправок уникнути неможливо, оскільки кожен закон не є догмою на десятиріччя. Кожен закон потребує приведення у відповідність до життя, яке швидкозмінне. Але, тим не менше, я думаю, що ми найближчим часом будемо готові до того, щоб вносити його на розгляд Верховною Радою України», - заявив Микита Потураєв.

Він додав, що в законі не з'являться принципові нововведення.

«Філософія закону залишається незмінною, принципи, які в ньому закладені, залишаються незмінними. Ідеться про ще більш міцний захист українського простору від експансій з боку Росії», - додав Микита Потураєв.

Також Микита Потураєв зазначив, що закон про медіа вирівнює всі права та обов'язки медіа, які є в Україні: «Через те, що законодавство було дуже застарілим, у нас був дуже великий дисбаланс. Наприклад, лінійні медіа, представлені Олександром Богуцьким, чи онлайн-медіа, представлені Олександром Мартиненком, вони фактично дискриміновані щодо нових медіа, які з'являлися за останні 10 років. Це ненормально, це неприпустимо. Всі медіа мають бути однаково вільними, мати однакові права й однакову відповідальність».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь