ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Культура має стати основою та багатством стійкого об'єднаного суспільства, вільних, відповідальних та щасливих людей

Дата: 10.03.2021 15:45
Кількість переглядів: 127

«Місія Міністерства культури та інформаційної політики бути стратегічним архітектором, партнером, координатором оновлення суспільної взаємодії та практик», -  заявив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«Коли ми починали роботу над нашою стратегією розвитку культури, я почав згадувати, що десь ми це вже бачили. Ми занурилися в те, що зробив Андре Мальро і що зробило французьку культуру такою вагомою та відомою в усьому світі. Це їхні пріоритетні напрямки, які вони започаткували саме 60 років тому: матеріальна спадщина, підтримка сучасного мистецтва, культурна «децентралізація», широкий доступ до культури, підтримка кінематографії, п'ятирічне планування, підтримка досліджень, Париж як міжнародний центр мистецтв. Це їхні плани, які були свого часу: реставрація великих пам'яток, збереження міських кварталів, заснування Національної комісії, яка веде реєстр пам'яток. Це стало основою для нашої візії для того, щоб ми дали розуміння спільноті, куди ми, власне, рухаємось як Міністерство культури та інформаційної політики. І ця візія виглядає таким чином: культура має стати основою та багатством стійкого об'єднаного суспільства, вільних, відповідальних та щасливих людей. Місія Міністерства бути стратегічним архітектором, партнером, координатором оновлення суспільної взаємодії та практик. Ми усвідомлюємо, що жоден суб'єкт самотужки неспроможний сформувати та забезпечувати діяльність цілої екосистеми. Тут важливо партнерство та спільна дія», - заявив Олександр Ткаченко.

Розповів Міністр культури та інформаційної політики і про «Велику реставрацію»:  «Наша родзинка - це «Велика реставрація», про яку вже багато говорили. Ми розпочинаємо роботу вже цього року. Складаємо разом з місцевими адміністраціями списки, які мають затвердити експерти. Це 150 об'єктів. Бюджет на цей рік - 2 млрд грн. Тривалість цієї програми - 3 роки. З досвіду наших східноєвропейських колег ми знаємо, якщо ми розпочнемо, то ми ніколи процес «Великої реставрації» не зупинимо. Це нові сенси в регіонах. Це туристичні магніти. Це і нові дороги, які ведуть до об'єктів «Великої реставрації». Всі ці об'єкти розташовані на всій території країни».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь