ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов: Обстеження у лікарнях Вінниччини пришвидшиться завдяки реконструкції по програмі Зеленського.

Дата: 18.03.2021 15:13
Кількість переглядів: 159

Вінницька область цього року отримає об’єкти соціальної інфраструктури високого рівня, відремонтовані та побудовані в рамках програми Президента Зеленського «Велике будівництво».

Зокрема, роботи проходять одразу в 10 приймальних відділеннях лікарень регіону. Про це повідомив Голова ОДА Сергій Борзов.

Так, він зазначив, що у лікарні швидкої допомоги у Вінниці пройшли роботи з реконструкції приймального відділення. Крім цього, була зроблена триповерхова добудова головного корпусу, де розташувалося приймально-діагностичне відділення з ургентним операційним блоком на 4 операційні та відділенням інтенсивної терапії.

Facebook-сторінка «Великого будівництва» також оприлюднила фото оновленого приймального відділення районної лікарні у Калинівці. Готовність першої черги реконструкції цієї та Ямпільскої лікарень становить 100%.

Сергій Борзов зауважив, що будівельна готовність першої черги реконструкції інших восьми відділень становить від 72 до 98 відсотків, з них готовність 90 % і більше мають 4 відділення. «Велике будівництво» показало кадри робіт у районній лікарні у Козятині.

Роботи з реконструкції розділено на дві черги. Обсяг коштів, необхідний для завершення робіт першої черги, становить 56,0 млн грн, другої – 39,4 млн грн.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» озвучив цілі з оновлення інфраструктури України на 2021 рік. За його словами, планується реконструювати, відремонтувати та побудувати 177 приймальних відділень лікарень.

До речі, як зазначив керівник регіону, цього тижня новий сучасний рентгенапарат та апарат ультразвукової діагностики отримала Хмільницька лікарня.

Обладнання закуплено за кошти державного бюджету відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням…». На першому етапі було закуплено десять рентгенівських систем загального призначення та десять апаратів ультразвукової діагностики на загальну суму понад 56 мільйонів гривень.

Окрім Хмільницької, рентген-обладнання також отримали Жмеринська, Калинівська, Тульчинська центральні лікарні та Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

16 березня Хмільницька лікарня отримала ще й апарат ультразвукової діагностики.

У рамках програми апарати УЗД також отримали Жмеринська, Калинівська та Козятинська лікарні.

Система рентгенівської діагностики вартістю 4 млн.800 тис.грн. та ультразвукова діагностична система вартістю 800 тис.грн. закуплені за кошти з державного бюджету в рамках президентської програми «Велике будівництво».

«Обладнання надає можливість швидкого встановлення діагнозу та допомагає лікарям оперативно, не втрачаючи час вступити у боротьбу з хворобою. Це збільшує шанси на порятунок пацієнта. Особливо в боротьбі з коронавірусом», – резюмував Голова ОДА.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь