ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

4160 щеплених проти COVID-19 на Вінниччині.Відсьогодні в Україні розпочинається чергова ланка другого етапу вакцинації

Дата: 22.03.2021 16:44
Кількість переглядів: 152

Ситуація з коронавірусом в області не стабільна, минулий тиждень додав майже 2 тис хворих на Covid-19. Вчора прийом пацієнтів на Вінниччині здійснювали третя міська лікарня та Обласний Центр інфекційних хвороб. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації ОДА.

«Пацієнти, які до нас потрапляють – це переважно пацієнти у важкому або середнього ступеня важкості, – коментує ситуацію директор Центру Ігор Матковський, – У всіх наявне запалення легенів. З моменту потрапляння до стаціонару всі отримують відповідне лікування. – Дається знати, що люди або лікуються самостійно, або недостатньо спілкуються зі своїми сімейними лікарями. Потрібно хоча би через день обов’язково інформувати про своє самопочуття. Як показує життя, картина хвороби дуже швидко може змінюється та може стрімко погіршитися у будь який момент, тому необхідна тісна комунікація з сімейним лікарем з самого початку хвороби».

Єдиний дієвий захист від небезпечної інфекції - щеплення. Аби не зволікати з вакцинацією на Вінниччині вже розпочався її другий етап. Окрім 9 мобільних бригад, які робили щеплення, до процесу вакцинації доєдналися і стаціонарні пункти щеплень у центрах первинної медико-санітарної допомоги. На сьогодні в області щеплено 4160 людей. Це медики, які працюють із ковід-пацієнтами, медичні працівники первинної ланки, військові медики, лікарі Міністерства внутрішніх справ та Нацполіції.

Загалом, плануються п’ять етапів вакцинації. У другому, крім лікарів, включені соціальні працівники.

«Коли дощеплюємо тих, хто у першому етапі ще не вакцинувався, – розповідає заступник директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко, – почнемо вже вакцинувати тих, хто запланований на другий етап кампанії: медиків нековідних медичних закладів області, відомчих закладів, приватних медичних закладів. У нас є спеціальний список, який розміщений на сайті департаменту, де записалося близько 20-ти людей. На цьому тижні фахівці департаменту з ними спілкувалися й уточнювали. Якщо будуть залишки вакцини, ці особи будуть запрошені до пунктів щеплення. Плануємо здійснювати це «на камеру», публічно.

Складності ситуації додає ще й спалах грипу та ГРВІ. Найбільшу кількість хворих на сезонні респіраторні захворювання на Вінниччині зафіксовані у Козятинському, Барському, Тульчинському та Тиврівському районах та м. Ладижині (що становить 575 випадків на 100.тис. населення, що більше на 2 % базового рівня). Минулого тижня за медичною допомогою через ГРВІ звернулося 8869 мешканців Вінниччини. Госпіталізували 73 людини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь