ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чистий четвер у тульчинських лісівників

Дата: 02.04.2021 17:58
Кількість переглядів: 165

Вінницькі лісівники разом із дітьми назбирали повні причепи сміття з лісу – така «подяка» від людей за зелені легені?

Чисто не там, де метуть, а там, де не смітять... Проте якщо українці смітять постійно, повсюди і байдуже, чим, то комусь треба і мести, і прибирати, і загрібати... Лісівники Вінниччини з року в рік борються із засміченням лісу, постійно прибираючи масу побутового сміття. Але населення постійно засмічує природу знову і знову.

Учорашній четвер став у прямому значенні чистим у лісах ДП «Тульчинське ЛМГ».

Заходи з благоустрою територій здійснюються згідно із розпорядженням голови Вінницької ОДА С.Борзова №181 «Про організацію щорічної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області» від 04.03.21, згідно із яким планується ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища.

Усі лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ» взялися за прибирання лісових масивів, де після зими чимало побутового сміття. Особливо багато різноманітних відходів синтетичного походження, які не розкладаються впродовж сотні років, уздовж проїжджої частини. До очищення природи від слідів людської недбалості залучили і лісівників, і працівників лісництв, і лісокультурниць. А майстер лісу Орлівського лісництва Віктор Білик узяв на прибирання дітей. З одного боку, невеличка допомога та й для дітей повчально. А можливо, хтось побачить ці світлини і наступного разу, перш, ніж викинути у лісі непотріб, задумається і зупиниться.

Вкотре, дивлячись на невтішні результати такого прибирання - повні причепи зібраного у лісі сміття, хочеться нагадати тим, хто його залишає: ліс – не смітник. А лісівники – не прибиральники, а творці цих зелених легень планети. Ставтеся до лісу та до їхньої роботи з повагою! Адже якщо б не вони, то ліс би давно потонув у пластику і перетворився б на сміттєвий полігон...

Але якщо говорити з точки зору чинного законодавства, то засмічення лісу побутовими відходами – це порушення закону. За словами інженера з охорони та захисту лісу Тульчинського ЛМГ А.В.Стасенка, лише з початку цього року на території лісових масивів підприємства зловлено на гарячому шістьох порушників, які намагались залишити побутове сміття у лісі. Згідно із ст. 73 "Засмічення лісів відходами" Кодексу України про адміністративні правопорушення, це порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти (425 грн.) до п’ятдесяти (850 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти (850 грн.) до ста (1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. І крім того, порушник повинен прибрати сміття.

Загалом за минулий рік державна лісова охорона Вінницького ОУЛМГ зафіксувала 61 лісопорушника, які намагалися незаконно залишити сміття у лісі. На них було накладено 25,9 тисяч гривень штрафів. Найактивніше працювали у цьому напрямку минулого року гайсинські лісівники (оштрафували за сміття на суму 7,2 тис. грн.) та тульчинські (на суму 6,8 тис. грн.).

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь