ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На 11 % збільшено щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві

Дата: 09.04.2021 10:15
Кількість переглядів: 156

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 239 «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності  та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого» ( далі – Постанова №239),  у 2021 році перерахування сум щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності  та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого, проводиться з 1  березня 2021 року із застосуванням коефіцієнта 1,11. Постанова №239 набула чинності  26 березня 2021 року.

Постанова №239 розроблена на виконання статті 37 Закону України від 23.09.1999 № 1105-ХІV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”( далі - Закону № 1105-ХІV) та спрямована на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей.

Для реалізації Постанови №239 у бюджеті Фонду соціального страхування України на 2021 рік передбачено кошти у сумі 789 млн грн.

Слід зазначити, що максимальний розмір щомісячної страхової виплати після проведеного перерахування не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на дату проведення перерахування, а саме 22700 грн. При цьому, раніше визначений розмір щомісячної страхової виплати, зменшенню не підлягає.

З метою виконання частини другої статті 37 Закону № 1105-ХІV, робочими органами Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Вінницькій області проведено перерахунок сум щомісячних страхових виплат  потерпілим на виробництві та особам, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого  на коефіцієнт 1,11.

Підвищені виплати за березень поточного року, потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також члени їх родин отримають у квітні місяці.

Фінансування таких виплат здійснюються Фондом соціального страхування України у наступному місяці за попередній.

За інформацією Крижопільського відділення Управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України у Вінницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь