ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Енергетична незалежність необхідна Вінницькій області!

Дата: 15.04.2021 15:29
Кількість переглядів: 169

Про це сьогодні говорили Олегом Павленком - директором з інвестицій Національної енергетичної компанії Укренерго. Зокрема, про інвестиційний проєкт за підтримки банку уряду Німеччини KfW. Для нашої області є програма «Підвищення енергоефективності в електропередачі (реконструкція трансформаторних підстанцій) - ІІ».

Йдеться про заміну морально та фізично застарілого обладнанння. Нова система з глибинною автоматизацією підвищить надійність роботи енергосистеми та дозволить запобігти виникненню певних аварійних ситуацій. Після повноціннного впровадження нової системи передбачається експлуатація в автоматизованому режимі оператором з РДЦ Південно-Західного регіону НЕК Укренерго без присутності постійного оперативного та обслуговуючого персоналу.

Бюджет частину проєкту для Вінницької області - це майже 400 млн грн. Фінансування за рахунок коштів KfW.

Обговорили з Олегом Павленком і нове будівництво на Дністровській ГАЕС - для забезпечення участі ГАЕС у режимах регулювання добового графіку навантаження об’єднаної енергетичної системи України в складі чотирьох гідроагрегатів та підвищити надійність електропостачання Вінницького енерговузла.

Звісно, я підтримую такі інвестпроєкти. Вони зроблять Вінниччину більш енергетично стабільною.

Для інформації: Укренерго у 2021 році планує інвестувати у розвиток мереж 7,128 млрд грн, з яких 5,43 млрд грн (76%) – у технічне переоснащення, реконструкцію електромереж і придбання обладнання та 1,698 млрд грн (24%) – у нове будівництво.

При цьому більше 75% всіх інвестицій – кредитні кошти, залучені НЕК «Укренерго» від міжнародних фінансових інституцій, зокрема, Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, банку уряду Німеччини KfW тощо. Решта – тарифні кошти та власні кошти компанії.

Зростання частки позикового фінансування є складовою Інвестиційної політики Укренерго. Кредити надаються на тривалі терміни (в середньому на 20 років) і під низькі відсотки (до 3%), чого не можуть запропонувати комерційні банки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь