ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Збільшення виплат для учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та осіб, які належать до потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Дата: 23.04.2021 08:55
Кількість переглядів: 162

Щоб поліпшити умови соціального захисту даної категорії осіб Мінсоцполітики представило наступні поступальні кроки:

Запровадити єдині правила врахування п’ятикратної мінімальної заробітної плати при обчисленні пенсії по інвалідності, як для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які під час ліквідації не перебували на військовій службі, так і для тих, які визначені для військових.

Цей законопроект вже внесений на розгляд до Верховної Ради України! Його прийняття забезпечить майже на 40 відсотків підвищення пенсій для майже 30 тисяч осіб з 1 січня 2022 року.

Створення умов для перегляду розмірів щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, які встановлені у фіксованих сумах, які не переглядалися з 2014 року!

Цей проект також вже внесений на розгляд до Верховної Ради України. В ньому ще запропоновано запровадити базову величину для соціальних виплат населенню, яка буде затверджуватися щороку у законі про державний бюджет України на відповідний рік, а протягом року переглядатиметься щонайменше два рази.

У разі прийняття законопроекту базова величина стане основою для розрахунку та постійного перегляду щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю.

Законодавчо закріпити 1 березня датою проведення щорічної індексації пенсій.

Законопроект також вже внесений на розгляд до Верховної Ради України.

З 1 липня 2021 року:

— майже в 2 рази підвищити мінімальні розміри пенсій для 40 тисяч осіб з інвалідністю, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи;

— майже на 60 відсотків підвищити пенсійні виплати для понад 11 тисяч осіб з інвалідністю з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь