ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації Президентської програми «Велике будівництво»

Дата: 23.04.2021 14:22
Кількість переглядів: 144

 

У четвер, 22 квітня, Голова ОДА Сергій Борзов здійснив робочу поїздку до Жмеринського району, де ознайомився із перебігом ремонтних робіт в приймальному відділенні Жмеринської районної лікарні.

За переконанням очільника регіону, це одне з кращих приймальних відділень Президентської програми «Велике будівництво».

Говорячи про цей медзаклад, Сергій Борзов зазначив: «Перша черга будівництва готова на 100%, паралельно йдуть роботи другої черги. Колись цю лікарню називали «земська», а тепер - «ковідна». З киснем тут проблем нема. Не так давно саме у Жмеринку везли «ковідних» пацієнтів з шести районів області та з міста Вінниці. Саме тут прийняли перші «ковідні» пологи. Наразі 12 пацієнтів отримують тут кисневу терапію».

Як розповів заступник Голови ОДА Олександр Піщик, для проведення ремонтних робіт у приймальному відділенні було виділено 8,3 млн грн. державної субвенції по програмі «EMERGENCY 2020» і додатково 5 млн 253 тис - на завершення другої черги. Кошти на завершення другої черги були виділені за сприяння народного депутата України Ірини Борзової, як субвенція на соціально-економічний розвиток територій.

Зауважимо, що Жмеринська лікарня є опорною, адже тут проходить міжнародна траса. Як розповів головний лікар Ростислав Боровський, сюди, свого часу, звертався за медичною допомогою міністр сільського господарства Молдови, коли йому по дорозі стало погано.

Разом з тим, потужності лікувального закладу дозволили розгорнути 60 інфекційних ліжок, коли два роки тому у Львові отруїлись діти - їх везли сюди. Також в лікарні цілодобово працює травмпункт - чергує 8 лікарів.

Жмеринська лікарня працює за моделлю роботи лікарні швидкої допомоги. В закладі налічується 190 ліжок, з яких 150 - «ковідних» (128 стаціонарних точок під кисень, 47 концентраторів).

«Сучасне обладнання в оновленому приймальному відділені залишилось лише підключити - дозвіл від радіологічної служби вже є. Це надважлива частина масштабної програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Сучасне обладнання допоможе зекономити життєво необхідний час для пацієнта. Адже людина, яка потрапляє у відділення відразу та в одному місці отримує всебічне обстеження, діагноз та правильне лікування», - додав Сергій Борзов.

Нагадаємо, що до опорних лікарень області уже поставлено медичне обладнання для проведення діагностичних досліджень:

- комп’ютерні томографи (7 одиниць) – до Жмеринської, Калинівської, Козятинської, Тульчинської, Хмільницької, Ямпільської та Вінницької лікарень; (3 томографи буде поставлено у квітні п.р.);

- рентгенологічне обладнання (10 комплектів) – до усіх десяти лікарень;

- обладнання для ультразвукової діагностики (10 комплектів) – до усіх лікарень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь