ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дискусія «Державна підтримка економічної активності в період пандемії COVID-19: уроки та рекомендації для місцевої влади»

Дата: 23.04.2021 15:24
Кількість переглядів: 160

23 квітня 2021 року працівники відділу стратегічного розвитку, економіки, інфраструктури та агропромислового розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації взяли участь в онлайн-обговоренні «Державна підтримка економічної активності в період пандемії COVID-19: уроки та рекомендації для місцевої влади».

На відміну від «традиційних» економічних криз, пандемія КОВІД-19 є природним явищем, яке зумовило масштабні негативні соціально-економічні наслідки для всіх країн світу. Пандемія виявилась досить тривалим процесом, завершення якого сьогодні важко передбачити. В Україні нагромаджено певний досвід підтримки економічної активності в період пандемії з боку держави – центрального уряду та місцевої влади. Аналіз цього досвіду конче необхідний для розуміння того, що та як має робити місцева влада у випадку продовження карантинних обмежень та у випадку виникнення подібних ситуацій у майбутньому.

В ході заходу обговорювались слідуючі питання:

  • Оцінка заходів, запроваджених у регіонах для підтримки економічної активності.
  • Рік пандемії: «економічні» уроки та висновки для політиків.
  • Другий рік пандемії: що робити центральній та місцевій владі далі.

Своїми результатами досліджень, баченнями економічних уроків пандемії та рекомендаціями щодо дій влади поділились Голова Правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, директор Програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження» Олексій Орловський, директор з питань науки та розвитку Громадської організації «Інститут громадянського суспільства» Анатолій Ткачук та інші.

Захід проводився в рамках проєкту «КОВІД-19 та Україна: незалежний моніторинг та оцінка соціально-економічних наслідків пандемії для регіонів України. Фаза 1», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за фінансування Міжнародного фонду «Відродження», та проєкту «Посилення ролі ОГС в демократизації України» за фінансування Європейського Союзу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь