ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Семінар-нарада «Громада безпечного середовища»

Дата: 27.04.2021 16:07
Кількість переглядів: 145

Сьогодні, 27.04.2021 року в будинку рад м.Тульчин відбулась семінар-нарада на тему «Громада безпечного середовища». В роботі семінару взяли участь: начальник ГУ ДСНС України у Вінницькій області, полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук, голова ГО «Україна – Польща – Німеччина» Сергій Татусяк, радник голови обласної державної адміністрації Андрій Кавунець, голова райдержадміністрації Олександр Гаврилюк, голова районної ради Василь Неборецький, начальники районних секторів ГУ ДСНС, голови територіальних громад району.

З вітальним словом виступили голова райдержадміністрації Олександр Гаврилюк, голова районної ради Василь Неборецький та Тульчинський міський голова Валерій Весняний.

Очільник ГУ ДСНС України у Вінницькій області за допомогою презентаційних матеріалів ознайомив присутніх про забезпечення цивільного захисту в умовах реформування місцевого самоврядування, про повноваження, що пропонуються громадам у сфері ЦЗ тощо.

Основними аспектами, на яких зупинився Руслан Богданович, це вдосконалення структури ДСНС, створення та розвиток місцевих пожежних команд, залучення добровольців-вогнеборців.

Було продемонстровано пілотні проекти, які успішно були реалізовані в рамках децентралізації влади у напрямку пожежно-техногенної безпеки. А саме: як створювалися та наразі функціонують на території області Центри безпеки громадян, місцеві пожежні команди та добровільні пожежні дружини «Добровольці-вогнеборці».

Голова ГО «Україна – Польща – Німеччина» Сергій Татусяк та  радник голови обласної державної адміністрації Андрій Кавунець у своїх виступах розповіли про досвід зарубіжних країн щодо добровільних пожежних охорон. За допомогою презентаційних матеріалів було показано досвід Польщі, Німеччини, Британії, Іспанії, Франції, США.

Своїм досвідом роботи поділились заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Літинської селищної ради Віталій Мельник та Шпиківський селищний голова Микола Кривоцюк.

В жвавій дискусії голови громад готові об'єднувати зусилля для вирішення питання безпеки в районі, знайдено розуміння необхідності започаткованого проєкту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь