ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцина є, в області розпочато щеплення від COVID-19 осіб віком 65+

Дата: 28.04.2021 16:46
Кількість переглядів: 215

Cьогодні, 28 квітня, під час онлайн брифінгу перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна поінформувала про кампанію вакцинації на Вінниччині.

«Починаючи з сьогоднішнього дня, на Вінниччині проходитиме масова вакцинація осіб віком 65 років і старших. Крім цього, наразі в області триває вакцинація осіб, які увійшли до І та ІІ етапів щеплення. - зазначила Наталя Заболотна. – Вакцина є. 26 квітня в область доставлено 13 700 доз AstraZenecaSKBio, яку Україна отримала в рамках глобальної ініціативи COVAX безкоштовно. І це не остання партія, найближчим часом очікуємо чергову».

Перший заступник Голови ОДА також нагадала, які категорії громадян належать до перших двох етапів вакцинації.

Так, до  1 етапу відносяться:

всі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють в ЗОЗ де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19,

працівники мобільних бригад з вакцинації,

всі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на коронавірусну хворобу COVID-19,

працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв.

2 етап вакцинації включає:

медичних працівників первинного рівня надання допомоги,

всіх працівників інших закладів охорони здоров'я, які не надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19, незалежно від підпорядкування,

соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери;

працівники системи громадського здоров’я;

люди віком 80+

«Для того, щоб вакцинуватися, необхідно обов’язково записатися в чергу в сімейного лікаря, з яким підписана декларація. У разі, якщо декларацію не укладено, потрібно звернутися до пункту щеплення за місцем проживання. Для проведення вакцинації також необхідно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код», - пояснила Наталя Заболотна.

Адреси пунктів щеплення та номери телефонів доступні за посиланням https://docs.google.com/.../1AkvXo5iTgDE_YgpQ.../edit...

Окрема увага під час брифінгу була приділена вакцинації людей старшого віку.

«Звертаюсь до дітей, чиїм батькам 65 років і більше. Візьміть це під свій контроль, зателефонуйте їх сімейним лікарям або зверніться до пунктів щеплення та запишіть їх у чергу на вакцинацію! – наголосила Наталя Заболотна. - Водночас звертаюсь до сімейних лікарів – зателефонуйте кожному зі своїх пацієнтів та запросіть на вакцинацію! Це наш з вами спільний обов’язок!

Також перший заступник Голови ОДА озвучила важливу інформацію для тих, хто отримав першу дозу AstraZeneca/Covishield.

«Вакцина AstraZeneca-SKBio, вироблена в Південній Кореї, є ідентичною за складом і технологією виробництва та взаємозамінною до AstraZeneca/CoviShield, що виготовлена за ліцензією в Індії. Тому друге щеплення можна зробити вакциною AstraZeneca-SKBio», - пояснила Наталя Заболотна.

Вона також підкреслила, що під час вакцинації в пунктах щеплення робота мобільних бригад не зупиняється.

Під час онлайн брифінгу також йшлося і про особливості проведення щеплення груп населення різними вакцинами від СOVID-19.

Зокрема, вакциною CoronoVac щеплюють маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають, а також працівників освіти, які беруть участь в ЗНО.

Наталя Заболотна підкреслила, що сімейні лікарі повинні самі зателефонувати своїм пацієнтам, які підпадають під ці критерії. В інакшому випадку потрібно звертатись до пунктів щеплень або в ЦПМСД.

Інтервал між першою і другою дозою CoronoVac становить 28 днів.

Щодо вакцини Pfizer/BioNTech, то її отримають: працівники та пацієнти інтернатних закладів для осіб похилого віку, працівники ДСНС, а також працівники прикордонних підрозділів.

Списки на імунізацію вакциною Pfizer/BioNTech формуються виключно Департаментом охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації.

«Наголошую – вакцинація безкоштовна! – підкреслила Наталя Заболотна, звертаючись до вінничан. - Якщо вам кажуть, що за вакцинацію потрібно заплатити, а ви підпадаєте до групи осіб з І та ІІ етапів чи вам 65 років і більше – звертайтесь до адміністрації місцевих центрів первинної медико-санітарної допомоги або в Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації. Зауважу, що вакцинація – це єдиний цивілізований вихід з коронавірусної пандемії. Президент України Володимир Зеленський поставив перед відповідними органами влади завдання провакцинувати до кінця року більшість дорослого населення України. І ми маємо це зробити!»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь