ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Піклуймось про ветеранів

Дата: 08.05.2021 07:25
Кількість переглядів: 150

76-річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Тульчинщина відзначатиме 9 травня. А напередодні, 8 травня, район, як і вся країна, відповідно до Указу Президента України відзначатиме День пам’яті та примирення. Адже кожен п’ятий загиблий у тій війні – українець. Все далі і далі відходить від нас та далека, жахлива війна, яка принесла стільки горя на українську землю.

Ми пам’ятаємо і піклуємось про 298 – осіб з інвалідністю внаслідок війни, з них  28 ветеранів війни, які приймали безпосередню участь у Другій світовій війні,  2124 - учасника бойових дій,  з них 1639 нинішніх захисників Вітчизни – учасників антитерористичної операціїоперації об’єднаних сил, 605  вдів,  а також 1034 учасників війни, які проживають на території укрупненого Тульчинського району. Вони уже не молоді, тож найбільше їм потрібні увага і турбота – органів влади та кожного з нас.

Старіння ветеранів, погіршення стану їх здоров’я і зниження здатності до самообслуговування створюють певні проблеми медичного, соціального та економічного характеру, розв’язання яких потребує як державної допомоги так і втручання з боку влади і органів місцевого самоврядування.

Життєзабезпечення ветеранів війни підтримується системою пільг та компенсацій, визначених Законом України „Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту ”, згідно якого на фінансування пільг у 2020 році  використано 17млн. 973 тис. грн.,  а з початку 2021 року - 7 млн. 189,1 тис. грн. Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації проводиться робота для виплати одноразової грошової допомоги до 5 Травня. Так зазначену виплату у 2021 році вже отримали 3420 ветеранів війни на загальну суму 4,5 млн. грн.

До відзначення Дня Перемоги у районі в цей день  проводяться благодійні обіди, урочисті мітинги та відправляються  панахиди.  

76 років відділяє нас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої і найкровопролитнішої в історії людства війни.

Хотілося б звернутися до тих, хто нині працює в господарстві, на підприємствах, в установах та організаціях, хто навчається в школі, до батьків і дітей: давайте усім миром зробимо так, щоб нинішні і прийдешні покоління завжди пам'ятали подвиг тих, хто поліг, визволяючи рідну землю, хто повернувся переможцем. Я закликаю молодь завжди виявляти шану й увагу до ветеранів, прислухатися до порад і настанов тих, хто пройшов сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста й села.

  А тому, користуючись нагодою, хочу звернутись до керівників підприємств, установ та організацій з проханням вишукати можливості для надання адресної фінансової підтримки вашим  ветеранам війни та вдовам загиблих, померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни.

З кожним роком вас усе менше, шановні ветерани. З кожним роком усе далі від нас той пам'ятний день Перемоги, то дедалі більш рельєфним стає значення вашого подвигу. І хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на своїй землі українська нація — у цей день ми вклоняємося ветеранам Другої світової війни,  нинішнім захисникам Вітчизни..

Дорогі ветерани, герої фронту і тилу, жертви нацистських переслідувань , нинішні захисники Вітчизни! Звертаюся до вас зі словами безмежної вдячності за вашу стійкість, мужність, хоробрість і героїзм.

Схиляємо в шані голову перед загиблими за нашу честь, свободу і незалежність. Пам'ять зобов'язує нас усіх цінувати те, за що віддали життя наші діди і батьки,брати.

Шановні ветерани війни, солдатські вдови, всі ті, хто вніс свій внесок у наближення Дня Перемоги. Сердечно і щиро вітаю Вас із 76-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Довгих вам років життя, міцного всім здоров'я і бадьорого духу,  любові і поваги рідних та близьких, усього народу України!

 

Начальник управління  соціального захисту населення   Микола Богач

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь