ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перший приватний. Як відбувалася приватизація Немирівського МПД.

Дата: 25.05.2021 11:40
Кількість переглядів: 126

Перший приватний. Як відбувалася приватизація Немирівського МПД.

– Як ви дізнались про приватизацію спиртової галузі?

– Ми були одними з тих, хто досить давно ініціював приватизацію спиртової галузі. Монополія не давала нічого: ані можливості розвиватися, ані можливості використовувати сучасні технології. Фактично Україна, яка на початку 90-х років минулого століття була одним з найбільших виробників спирту, втратила всі ринки збуту – саме завдяки такій державній політиці монополізації, закриття кордонів, заборони експорту українського спирту.

Розмови про необхідність приватизації галузі почались ще кілька років тому. Всі учасники індустрії розуміли, що державна монополія значно гальмує розвиток галузі. Якість продукту, технології виробництва, ціна залишали бажати кращого і ставили нас далеко позаду західних конкурентів та міжнародних стандартів. Не менш важливо – монополія давала простір для розвитку тіньового бізнесу. Тому приватизація була логічним кроком і єдиним можливим рішенням, щоб змінити ситуацію в індустрії.

Це питання неодноразово піднімалося як в Уряді, так і в профільних комітетах Парламенту. Ми зацікавлені в тому, щоб галузь правильно розвивалася. Тому коли були ухвалені відповідні закони, ми постійно відстежували ситуацію, бачили, що процес нарешті запустився – після, мабуть, 25 років спротиву.

Як один із найбільших споживачів спирту в Україні ми приєдналися до спільної робочої групи на рівні “Укрспирту” для того, щоб зробити інвентаризацію всіх місць провадження діяльності. Для нас було приємною несподіванкою, що саме Немирівський спиртовий актив був виставлений першим на аукціон.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь