ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майже 26 тисяч клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» можуть втратити субсидії через борги за газ

Дата: 16.06.2021 09:20
Кількість переглядів: 163

Чверть побутових клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» отримує грошову допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на 01.06.2021 р., 20% субсидіантів боргують за газ майже 30 мільйонів гривень.

«Накопичення боргів проходить, в основному, під час опалювального сезону. І хоча уже давно літня пора, люди не поспішають розраховуватись за газ. Через це вони ризикують втратити фінансову підтримку від держави. Так, згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень), то він може залишитися без державної допомоги», – наголошує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник

 Нагадаємо, 19 травня 2021 року Уряд змінив правила призначення субсидій (Постанова КМУ №505 від 19.05.2021 р.) Принциповим у нових правилах призначення субсидій є те, що відтепер всі субсидіанти отримуватимуть грошову допомогу виключно у готівковій формі.

«Перехід на повністю грошову форму отримання субсидії дасть можливість клієнтам ТОВ «Вінницягаз Збут» оперативно управляти залишками коштів після всіх розрахунків, не чекаючи закінчення опалювального сезону. В опалювальному періоді 2020-2021 житлову субсидію у готівковій формі отримували 94,35% субсидіантів, а 5,65% (це 5 934 домогосподарств) користувалися безготівковою формою», – коментує Василь Сопільник.

«Вінницягаз Збут» нагадує, що оплачувати рахунки за газ можна дистанційно. В компанії працюють онлайн сервіси порталу 104.ua, мобільні додатки для Android та iOS, а також Viber-бот і Telegram-бот.

Для зменшення сум у платіжках під час опалювального сезону ТОВ «Вінницягаз Збут» пропонує своїм клієнтам скористатись тарифом «Твій газ Рівномірний платіж».

Дана пропозиція дозволить розподілити фінансове навантаження на сімейний бюджет рівномірно протягом року. Річний обсяг енергоспоживання клієнта множиться на зафіксовану на рік ціну і споживач щомісяця сплачує за газ рівними частинами.

У рамках пропозиції ціна блакитного палива не перевищуватиме 7,99 грн за кубометр. Перейти на тариф можна до 31 серпня нинішнього року, а діятиме він до 30 квітня наступного.  

Якщо протягом цього часу клієнт не використає увесь запланований обсяг газу, заощаджена сума повернеться на його банківський рахунок або ж залишиться на особовому рахунку для майбутніх платежів.

 Для переходу на «Твій газ Рівномірний платіж» потрібно подати нову Заяву-приєднання:

Аби отримати консультації та детальнішу інформацію, звертайтеся за телефоном: (067) 433-11-89.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь