ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Дата: 22.06.2021 08:48
Кількість переглядів: 135

Шановні жителі  Тульчинського району! 22 червня 1941 року розпочалась найжахливіша війна в історії нашого народу. Цей вікопомний день уособлює героїзм, силу духу й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів.

22-ге червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить ..., і шквал крові, болю і смерті. Він тривав кілька довгих років, одних із самих довгих років в житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося, не судилось пережити цю мить, адже це тільки мить у тисячолітній історії всього нашого людства. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.

Віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з війни, сивочолим ветеранам, що здолали фашизм, вдовам, дітям війни – священний обов’язок всіх цивілізованих людей незалежно від їх політичних уподобань.

Тож згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу у Другій Світовій війні.

Гіркоту втрат наш народ відчуває й сьогодні, адже на сході країни все ще триває боротьба за мир, за єдину Україну.

Сьогодні ми також схиляємо голови та висловлюємо глибокі співчуття родинам в знак скорботи та пам’яті за полеглими українськими військовими і прикордонниками, які  віддали своє життя під час проведення Антитерористичної операції і вже в мирний час боронили свободу і незалежність, які своєю самовідданістю вкотре показали, що український народ – сильний і ніхто не здатний поставити його на коліна.  

Віддаймо шану всім борцям, які в часи лихоліття визволяли та продовжують визволяти рідну землю від чужоземних загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.

Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»

Вічна та світла їм пам’ять.    

Голова районної державної адміністрації    Олександр Гаврилюк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь