ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов: Взаємодія центральної та місцевої влади має бути ефективною

Дата: 24.06.2021 16:50
Кількість переглядів: 106

Безпрецедентна кількість народних депутатів України, які формують державну політику в питаннях місцевого самоврядування, спілкувалися з головами громад Вінниччини – десять народних обранців з Комітету державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України в рамках Вінницької регіональної платформи обговорили актуальні питання становлення органів місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою. До обговорення долучився заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря.

В роботі платформи, засідання якої відбулось сьогодні, 24 червня, в м. Немирів взяв участь Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Захід відбувся за підтримки USAID.

Обговорення стосувалось питань взаємодії центральної та місцевої влади в розвитку громад, ролі та функції органів місцевого самоврядування в контексті реформи держархбудконтролю, проблем та перспектив розвитку мережі ЦНАП у громадах, фінансової спроможності громад як пріоритету децентралізації; функції органів місцевого самоврядування в контексті реформи сфери поховання та демонополізації ринку ритуальних послуг, уроків місцевих виборів та нового закону про місцевий референдум, можливостей економічного розвитку територіальних громад через підвищення інвестиційної привабливості, земельної реформи в умовах децентралізації, оцінки ефективності місцевого самоврядування.

Звертаючись до присутніх, Голова ОДА Сергій Борзов запевнив, що Вінницька обласна державна адміністрація — надійний партнер усіх 63 територіальних громад області.

«Я володію ситуацією в області. Провів 48 зустрічей – об’їхав усі шість новостворених районів. Запрошували всіх голів територіальних громад, для того, щоб надавати практичну консультаційну допомогу. Як представник Президента України Володимира Зеленського в регіоні, я готовий до співпраці», – наголосив керівник регіону.

Сергій Борзов зауважив, що реформа децентралізації – це важлива реформа. Проте, вона потребує синхронізації, оскільки там є податкові, земельні питання, адже з 1 липня запрацює ринок землі.

«Це дуже добре, що народні депутати приїжджають, як то кажуть, «в поле». Я щодня спілкуюсь з головами громад.  Вирішую питання, які в моїй компетенції. Однак, є низка питань законодавчого характеру, які не можуть бути вирішені на рівні облдержадміністрації. І сьогодні ми зможемо їх обговорити. Діалог має бути! Тому прошу керівників органів місцевого самоврядування ставити гострі питання народним депутатам, так само як ви мене питаєте - «в лоб», – підкреслив Сергій Борзов.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь