ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Профілактика виробничого травматизму – це попередження інвалідності

Дата: 04.11.2021 12:07
Кількість переглядів: 298

Міжнародний день людей з інвалідністю є щорічною подією. Історія відзначення цього Дня розпочалася в 80-х роках минулого сторіччя, коли Організація Об’єднаних Націй оголосила 1983-1992 роки Десятиліттям людей з інвалідністю. У ті часи на державному рівні проводилися роботи з метою розроблення заходів, направлених на поліпшення становища осіб з інвалідністю і забезпечення для них рівних можливостей для подальшого життя в суспільстві. Створена програма дій була підписана 3 грудня 1992 року. З того часу вся світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем таких людей, захисту і забезпечення їхніх прав і рівних можливостей.

Велика кількість людей з інвалідністю щоденно стикаються з проблемами, які перешкоджають їхній участі в суспільному житті.     Пандусів (спеціальних доріжок при вході до будинків), пристосованих  ліфтів,  банкоматів, установлених на зручній висоті, – усіх цих речей, які полегшують життя цих людей, в Україні бракує. Знайти роботу, а також дістатися до місця роботи – це серйозна проблема для них.

Фонд соціального страхування України приділяє особливу увагу питанням соціального захисту людей з інвалідністю, які постраждали внаслідок травмування на виробництві.

За рахунок коштів Фонду соціального страхування України здійснюється реалізація низки програм соціального захисту потерпілих внаслідок трудового каліцтва, а саме витрат на:

-  лікування, забезпечення лікарськими засобами та товарами медичного    призначення;

-  протезно-ортопедичні вироби та засоби пересування (коляски);

-  санаторно-курортне лікування;

-  виплату грошових компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування.

Іншою не менш важливою функцією Фонду соціального страхування України є проведення профілактичних заходів по запобіганню виробничому травматизму, який нерідко стає причиною інвалідності.

Безумовно, повністю уникнути ризиків травмування під час трудового процесу не можливо, але зменшити вірогідність виникнення нещасних випадків на виробництві за рахунок профілактичних заходів є реально. Адже збереження здоров’я навіть одного працівника варте витрачених зусиль.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій  області запрошує до співпраці роботодавців з метою зниження травмонебезпечних ризиків шляхом створення належних, безпечних і здорових умов праці та на виконання вимог Закону України «Про охорону праці».

Спілкуймось уже зараз, а не чекаємо на спілкування лише під час розслідування нещасного випадку.

 С.М. Пашенько, страховий експерт з охорони праці 
Немирівського відділення Управління ВД ФСС України у Вінницькій області          

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь