ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прогноз Тульчинського районного бюджету на 2022– 2024 роки

Дата: 19.11.2021 11:04
Кількість переглядів: 374

ПРОЄКТ

(02322200000)

1. Загальна частина

Прогноз бюджету Тульчинського району на 2022 - 2024 роки (далі – Прогноз) розроблений відповідно до вимог статті 751 Бюджетного кодексу України, діючого Податкового та Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

Показники Прогнозу сформовано на підставі положень Бюджетної декларації на 2022-2024 роки,, основних прогнозних  макропоказників економічного і соціального розвитку України, схваленої постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2021 року №548. Прогноз враховує основні напрями місцевиз  галузевих програм  на відповідний період, затверджених районною радою.

Прогноз є стратегічним документом планування показників районного бюджету на середньостроковий період  і основою для складання проєкту районного бюджету на 2022 рік.

Основними завданнями Прогнозу  на середньострокову перспективу є:

- забезпечення часткового функціонування районної ради;

- підвищення результативності та ефективності бюджетних видатків;

- посилення бюджетної дисципліни та контролю за витрачанням бюджетних коштів.

Прогноз включає основні показники економічного і соціального розвитку району, індикативні прогнозні показники бюджету за основними видами доходів, фінансування та видатків.

Прогноз бюджету  Тульчминського району базується на принципах збалансованості, обґрунтованості, ефективності та результативності.

2. Основні  прогнозні показники  економічного та соціального розвитку

Прогноз бюджету району  на 2022 - 2024 роки включає індикативні прогнозні показники  районного бюджету  за основними видами доходів , фінансування,  видатків та кредитування бюджетних програм, які забезпечують  протягом декількох років  виконання інвестиційних  проектів , міжбюджетних взаемовідносин.    

Прогнозовані  показники бюджету  району є  основою для складання головними розпорядниками бюджетних коштів планів своєї діяльності на 2022 - 2024 роки.

При здійсненні прогнозу бюджету на 2022 - 2024 роки застосовані такі основні  прогнозовані макропоказники економічного і соціального розвитку України:

 

2022 рік

2023 рік

Індекс споживчих цін (грудень до грудня попереднього року)

106.2

105,3

Індекс цін  виробників (грудень до грудня попереднього року)

108,0

106,1

При розрахунку враховано  такі  соціальні стандарти:

- Мінімальна заробітня плата : з січня 2022 року -6700,00 грн;

з  січня 2023 року -7176,00 грн;

- зміни в ціновій політиці щодо енергоносіїв

- інші зміни до  законодавства ,  що впливають  на показники  місцевих  бюджетів та місцевих трансфертів.

Припущення в частині видатків бюджету району передбачають:

- забезпечення  видатків  на оплату  комунальних послуг та енергоносіїв з урахуванням прогнозного індексу цін виробників у  2022 році  (грудень до грудня попереднього року) застосовано коефіцієнт -1,061, у 2023 році-1,061.

Обсяг ресурсу районного бюджету на 2022-2024 роки прогнозується в обсягах 695500 грн, 695500 грн та 695500 грн. відповідно.

Загальні показники надходжень до бюджету та граничні показники видатків бюджету та надання кредитів з бюджету у розрізі років середньострокового періоду наведені у додатку 1 до проєкту прогнозу бюджету.

3. Загальні показники  доходу  Тульчинського районного бюджету

Прогноз дохідної частини районного бюджету розроблено відповідно до норм бюджетно-податкового законодавства, основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України та району, особливостей податкової політики, передбачених Бюджетною декларацією на 2022-2024 роки.

Прогнозні показники доходів бюджету сформовані на основі існуючої податкової бази та реалізації пріоритетних завдань із розширення її потенціалу. Показники доходів районного бюджету  наведені в додатку 2 до прогнозу бюджету. В структурі доходів найбільшу частку становитимуть міжбюджетні трансферти – більше 94 %.

Станом на 1 січня 2022 року в комунальній власності районної ради залишилось 2 підприємства -  КП «Архітектурне планувально-проектне бюро», відповідно чого до районного бюджету надходитиме податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності та частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань, що вилучається  до відповідного місцевого бюджету; та КП «Тульчинська дирекція кіновідеомережі районного відділу культури» яке знаходиться в стадії ліквідації, і по якому планується надходження від орендної плати за користування майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності.

По коду інших надходжень – надходження планувались на рівні затверджених показників поточного року.

Кошти адміністративного збору за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, які в поточному році надходили до районного бюджетув першому кварталі , з квітня  2021 року надходять до бюджету територіальної громади.

4. Показники видатків бюджету та надання кредитів з бюджету

Під час формування видаткової частини районного бюджету у середньостроковому періоді основним прагненням є досягнення цілей державної політики в межах ресурсних можливостей районного бюджету, спрямовування коштів на заходи відповідно до їх пріоритетності та актуальності, а також з урахуванням економного використання коштів за діючими бюджетними програмами.

Прогнозні показники видатків та кредитування районного бюджету на 2022 – 2023 роки відображені на підставі поданих головним розпорядником коштів (районна рада) пропозицій до Прогнозу, а саме:  граничні показники видатків бюджету та надання кредитів з бюджету головним розпорядникам коштів – додаток 6; граничні показники видатків бюджету за Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету – додаток 7.

5.Інші положення та показники прогнозу бюджету

У прогнозі районного бюджету на 2022-2024 роки відсутня інформація для заповнення додатків 4 «Показники місцевого боргу», 5 «Показники гарантованого територіальною громадою міста боргу і надання місцевих гарантій», 8 «Граничні показники кредитування бюджету за Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету» та 10 «Обсяги капітальних вкладень місцевого бюджету у розрізі інвестиційних проектів».

Конкретні показники обсягів  районного бюджету на 2022-2024 роки будуть уточнюватися залежно від законодавчих змін у податковій політиці, показників соціального та економічного розвитку території та реальних можливостей бюджету на відповідні роки.

Начальник відділу фінансів Тульчинської райдержадміністрації                Євгенія Ніколаєнко

Граничні_показники_видатків_бюджету_за_ТПКВКМБ__за_кодами_КПК___на_2022_1.xls

Додаток_1._Загальні_показники_бюджету_на_2022_1.xls

Додаток_2._Показники_доходів_бюджету_на_2022_1.xls

Додаток_3._Показники_фінансування_бюджету_на_2022_1.xls

Додаток_6._Граничні_показники_видатків_бюджету_та_надання_кредитів_ГРК_на_2022_1.xls

Додаток_7._Граничні_показники_видатків_бюджету_за_ТПКВКМБ_на_2022_1.xls

Додаток_11._Показники_міжбюджетних_трансфертів_з_інших_бюджетів_на_2022_1.xls


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь