ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Формування стрілецького батальйону області: тема онлайн-наради з головами територіальних громад району

Дата: 08.02.2023 14:39
Кількість переглядів: 468

В  зв’язку з військовою агресією російської федерації проти нашої Батьківщини у Вінницькій області формується стрілецький батальйон.

Мета таких підрозділів – виконувати завдання з відсічі збройної агресії та захисту Незалежності і суверенітету України. 

Відповідно до доручення Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова (Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА), 8 лютого 2023 року під головуванням начальника районної військової адміністрації Олександра Гаврилюка, відбулась онлайн-нарада  щодо сприяння територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки області в підготовці та проведенні заходів з формування стрілецького батальйону Вінницької області.

В нараді взяли участь голови територіальних громад району, старости, відповідальні особи за військовий облік та мобілізацію в громадах. В районній студії були присутні заступники начальника РВА Володимир Скалій, Михайло Мурга, Сергій Чепернатий, заступник начальника Тульчинського РТЦК та СП, майор Ігор Ярмоленко, начальник відділення військового обліку та бронювання Тульчинського РТЦК та СП, майор Павло Лукіянов, військовий комісар першого відділення Тульчинського РТЦК та СП, підполковник Роман Сватко.

«Наше завдання провести підготовку та ряд першочергових  заходів щодо всебічного сприяння територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки у підготовці та виконанні, поставлених обласним керівництвом завдань з формування стрілецького батальйону», - зазначив очільник району відкриваючи онлайн-нараду. 

Заступник  начальника Тульчинського РТЦК та СП Ігор Ярмоленко доповів присутнім, що  обласним та районним  ТЦК та СП відповідно визначені завдання щодо призову по мобілізації людських та транспортних ресурсів на укомплектування військової частини А4840.

У своїй доповіді Ігор Васильович розповів учасникам наради як саме буде проводитись набір до стрілецького батальйону, яку роботу мають провести голови територіальних громад та старости на місцях.

Він зазначив, що такий батальйон буде сформований з патріотично налаштованих та мотивованих громадян області, які не мають обмежень за станом здоров’я до проходження військової служби відповідно до своїх облікових спеціальностей. До складу Вінницького батальйону прийматимуть чоловіків і жінок віком від 18 до 60 років.

«В Україні вже майже рік триває кривава війна. Не всі можуть зі зброєю в руках воювати в гарячих точках, але вміти захистити своє місто, село, свою родину мусить уміти кожен. Всіх, хто прагне наблизити нашу перемогу та приєднатися до лав стрілецького батальйону ЗСУ, чекають в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Вінницької області за місцем проживання», - зауважив майор.

У  своєму виступів заступник начальника районної військової адміністрації Володимир Скалій акцентував увагу голів територіальних громад на районному протокольному дорученню за результатами розширеного засідання оперативного штабу від 31.01.2023 року. Акцентував свою увагу на первинному військовому обліку, який ведеться територіальними громадами.

Заступник начальника РВА Сергій Чепернатий акцентував увагу голів ТГ на проведенні  роз’яснювальної роботи та інформування населення стосовно висвітлення мети та завдань призову військовозобов’язаних під час мобілізації. А також завдань щодо формування стрілецького батальйону.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь