ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Борщевського Геннадія Володимировича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня – посмертно

Дата: 20.02.2023 12:41
Кількість переглядів: 160

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до Указу Президента України від 24 травня  2022 року № 366/2022 солдата, Борщевського Геннадія Володимировича нагороджено орденом «За мужність»  ІІІ ступеня (посмертно).

Сьогодні, 20 лютого 2023 року заступник начальника районної військової адміністрації Володимир Скалій та начальник другого відділення Тульчинського РТЦК та СП підполковник Олег Стецюк спільно із сільським головою Оленою Резнік від імені Президента України Володимира Зеленського вручили Почесну відзнаку дружині Тетяні Сергіївні.

Посадовці висловили слова безмежної вдячності родині загиблого Героя, який віддав своє життя за Україну.

«Без сумніву, імена таких як Геннадій Володимирович назавжди будуть вписані в історію золотими літерами. Ми пам’ятатимемо ціну, яку заплатив наш Земляк за мир, за перемогу, за кожного з нас», - зазначив Володимир Скалій вручаючи відзнаку.

Борщевський Геннадій Володимирович, житель с. Гарячківка Городківської громади, 25 квітня стримував наступ агресора під Ізюмом на Харківщині на ротному опорному пункті. Завдяки вогневій підтримці Геннадія Володимировича його побратимам вдалось знищити значну кількість ворогів. Для прикриття переміщень підрозділу наш земляк  викрив свою позицію і перевів обстріл противника на себе. Внаслідок цього героїчного кроку отримав вогневі поранення несумісні з життям.
 

Сумуємо!

Пам’ятаємо!

Вічна пам’ять Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь