ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вмотивованими та спільними кроками на освітньому фронті ми щодня наближаємо нашу перемогу, - Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Дата: 08.03.2023 18:36
Кількість переглядів: 98

Сьогодні Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Вінницьке вище професійне училище сфери послуг.

Також з колективом та учнями закладу зустрілися народний депутат України Ірина Борзова та Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Вище професійне училище є одним із кращих за рівнем підготовки фахівців. Тут можна опанувати будь-яку з 12 інтегрованих професій.

Зокрема, в закладі здобувають освіту майбутні кухарі, кравці, монтажники радіоелектронної апаратури і приладів, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, оператори з обробки інформації та програмного забезпечення, перукарі (перукарі-модельєри), а також агенти з адміністрації туризму.

Училище має 4 великих навчально-практичних центри. Також проводиться перепідготовка незайнятого населення, підвищення кваліфікації і стажування. Останній з навчально-практичних центрів був відкритий у 2021 році за напрямом «Кухар. Майстер ресторанного обслуговування». Його створення стало можливим завдяки підтримці Міністерства освіти і науки України.

Крім цього, з 2021 року освітній заклад увійшов до пілотного проєкту ЄС "EU4Skills: кращі навички для сучасної України", який стосується модернізації обладнання та інфраструктури для підготовки висококваліфікованих працівників.

Під час візиту Сергій Шкарлет поспілкувався з учнями, які презентували майстер-клас з виготовлення крафтового морозива, кондитерських виробів. Велику увагу під час навчання приділяють організації якісного харчування в закладах освіти, що є фундаментом впровадження реформи шкільного харчування.

Також присутнім наочно продемонстрували роботу перукарів та підготовку фахівців інших затребуваних професій.

Варто зазначити, що попит на випускників Вінницького вищого професійного училища сфери послуг досить високий. Як розповіла директор Валентина Балицька, випускники училища працюють фактично в усіх сферах обслуговування нашого міста.

За словами Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлета, зараз в Україні налічується трохи більше 600 закладів профтехосвіти.

«Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» посідає чільні місця у рейтингу закладів освіти усіх рівнів. Це свідчить про злагоджену роботу педагогічного колективу, співпрацю з соціальними партнерами і впровадження найкращих практик європейського досвіду», - підкреслив Сергій Шкарлет.

Міністр також подякував Начальнику ОВА Сергію Борзову та освітянам Вінниччини за злагоджену роботу на освітньому фронті.

«Вмотивованими та спільними кроками ми щодня наближаємо нашу перемогу», - підкреслив Міністр.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь