ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лікарі обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова провели 10 операцій, щоб врятувати руку військовому

Дата: 10.03.2023 15:35
Кількість переглядів: 78

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА.

Пацієнт, якому врятували руку – це 39-річний Володимир. Чоловік родом з Львівської області. До початку війни працював будівельником.

У березні 2022 року Володимир добровільно став на захист нашої країни. А уже в квітні отримав важке поранення органів черевної порожнини, масивні опіки тулуба, грудної клітки, обох ніг, складний перелом кісток правої верхньої кінцівки зі значним дефектом м‘яких тканин з «перебитими» судинами і нервами.

За словами лікаря-хірурга обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова Іллі Гуменчука, коли Володимир побачив свій знімок, він запитав: «Що за «чумацький шлях»? Чоловік просив лікарів зберегти руку, щоб знову повернутися до звичного життя. Вдома на нього чекає дружина та двоє дітей.

На той час збереження кінцівки здавалося неможливим. Втім, розпочався тривалий процес лікування до якого долучилася команда лікарів, зокрема судинні хірурги, травматологи, медсестри. Фахівці провели понад 10 складних операцій.

«Після кожної операції з‘являлась надія, що врятуємо руку, і ми це зробили. Функціональність кінцівки відновилась майже повністю, але сьогодні реабілітація ще продовжується. – зазначив Ілля Гуменчук. - Я впевнений, що все буде як раніше. Після Перемоги ми з Володимиром обов'язково зустрінемося у Львові й підемо на каву. Слава нашим захисникам! Слава Україні!».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь