ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Добровольці з Вінниччини захищають державу на передовій. Історія військовослужбовця з позивним «Ювелір»

Дата: 15.03.2023 10:27
Кількість переглядів: 97

Впродовж 25 років військовослужбовець із позивним «Ювелір» займався огранюванням діамантів, але з початком повномасштабного вторгнення все залишив і пішов добровольцем захищати Батьківщину.

– Тепер я ювелірно стріляю, а ще вільно володію ножем: все, що гостре, те й летить, – розповідає майстер. Зараз він військовослужбовець 120 бригади територіальної оборони ЗСУ.

Захисник деякий час займався охороною мостів у Вінницькій області, а потім з підрозділом вирушив тримати оборону на Донеччині. Там і трапилося бойове зіткнення з ворогом, де українські воїни продемонстрували відвагу та героїзм.

– Наш «квадрат» ворог почав «крити» артилерією, не даючи нам навіть визирнути з укриттів. Тож ми сховалися у погріб нашої будівлі, – розповідає «Ювелір». – Коли стих вогонь, ми ще не встигли вибігти, як ворожі морпіхи уже були біля погреба і запропонували нам здатися. Вибір не великий: або здавайся, або помирай. Ми вибрали помирати... Викинули їм гранату з погреба. Вони у відповідь закинули нам дві гранати і вистрілили з «мухи». Це було найстрашніше: коли ти знаходишся у замкнутому просторі і тобі «прилітає».

Військовий розповів, що їх врятували двері, які встигли вчасно прикрити.

– Потім нам допомогли побратими: зі сторони «відсікли» противника. Ми вибралися назовні і «відповіли» ворогу зі стрілецької зброї та гранатами, відтіснили противника і зайняли позиції, – продовжує «Ювелір». – Тоді ж підійшов ворожий танк, ми відкрили вогонь по ньому, а він по нас – прямою наводкою... Ми втримали свої позиції і не відступили, але героїчно загинув наш командир і було поранено двох побратимів.

За деякий час підрозділ в якому служить «Ювелір» передислокувався виконувати завдання на Північному напрямку. Тут військові мають можливість перепочити від постійних боїв, але натомість пильнують прикордонні ділянки і проходять додаткові навчання, щоб перебувати у бойовій готовності.

– Якщо ворог полізе, ми їх зустрінемо як треба, – переконаний захисник.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь