ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чергове розширене засідання оперативного штабу та районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при районній військовій адміністрації

Дата: 24.03.2023 12:19
Кількість переглядів: 123

23 березня 2023 року відбулось засідання оперативного штабу та районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі заступників начальника районної військової адміністрації Володимира Скалія, Михайла Мурги та Сергія Чепернатого.

 Про реалізацію проєкту ФАО «Корма для свійських тварин і птиці» присутніх ознайомила начальник управління економіки Тульчинської міської ради Наталія Гнатенко. 

Про впровадження активних програм зайнятості поінформувала директор Тульчинської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості Лідія Малюта, яка відзначила, що основними пріоритетами в роботі служби зайнятості є запровадження нових та результативна реалізація вже діючих активних приграм зайнятості населення серед яких компенсація роботодавцям коштів за працевлаштування деяких категорій людей, що можуть мати труднощі під час пошуку роботи, серед яких молодь, учасники бойових дій, одинокі матері, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, люди передпенсійного віку. Актуальною залишається урядова програма – надання компенсацій роботодавцю за працевлаштування ВПО. Популярності набирає програма надання мікрогрантів на створення нового або розвиток вже існуючого бізнесу терміном на 36 місяців, з обов’язковою умовою створення нових робочих місць. Серед актуальних залишається програма видачі ваучерів, які дають право безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей. 

Старший інспектор ювенальної превенції Тульчинського районного відділу поліції Олеся Омельянчук надала детальну інформацію щодо реалізації в навчальних закладах проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» та підвищення засобів охорони закладів освіти. Увагу було закцентовано на необхідності створення та підтримання належного рівня безпеки в освітньому середовищі, забезпечені організації та участі у реалізації узгоджених заходів із запобігання, раннього виявлення, припинення й усунення негативних явищ та їх шкідливих наслідків. Було чітко визначено поняття «негативні явища в освітньому середовищі» під якими розуміються такі явища, які відбуваються безпосередньо в приміщенні закладу освіти, на прилеглих територіях та (або) дорогою до (із) закладу освіти і, які являють собою загрозу для життя, фізичного, психічного здоров’я учні та його майна. Саме контроль за цими питаннями має здійснювати Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі – посадова особа місцевого самоврядування. 

Про виконання наказів начальника Тульчинської районної військової адміністрації пов’язаних з підвищенням обороноздатності району присутніх поінформував заступник начальника районної військової адміністрації Володимир Скалій. 

Під час засідання розглядались також питання: організації роботи щодо створення безпечних умов для відпочинку населення на водних об’єктах району; посилення протипожежного захисту культових споруд району в період відзначення Великодня; організації та проведення спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту на території Тульчинського району; порядоку роботи Пунктів Незламності у весняно-літній період 2023 року.

За підсумками наради було прийнято ряд протокольних доручень доведених до голів територіальних громад району та відповідальних працівників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь