ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Студенянській громаді планують відкрити ветеранський центр «Пульс»

Дата: 24.03.2023 19:49
Кількість переглядів: 85

В Україні стартувала реформа підтримки ветеранів, метою якої є  забезпечення дотримання прав ветеранів війни та розвиток системи їх соціального захисту, медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, а також гідного вшанування пам’яті та формування образу ветерана у суспільстві.

Начальником обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим була ініційована програма підтримки та допомоги захисникам Вінниччини.

З початком повномасштабного вторгнення тисячі українців змушені були взяти до рук зброю і стати на захист незалежності та територіальної цілісності своєї Батьківщини. Наші оборонці гідно давали і дають відсіч ворогу, жертвуючи своїм життям та здоров’ям. Під час повернення з передової військовослужбовці вливаються в  соціум. В якому мають право відчути реінтеграцію суспільства, повагу та пам’ять, відновлення та повернення до повноцінного життя.

Так, в  листопаді 2022 року Українським ветеранським фондом оголошено конкурс «ВАРТО+ГО» в якому взяла участь громадська організація «Центр розвитку Студенянської громади». Проект «Соціальна підтримка ветеранів – потенціал розвитку Студенянської громади» став одним із 9 переможців в Україні. Сума фінансування проекту склала 512696 гривень. За ці кошти будуть закуплені меблі, калорифери, здійснюватись соціальний та психологічний супровід ветеранів війни та членів їх сімей, планується організувати онлайн-платформу з роз’яснень щодо прав та підтримки ветеранів.

24 березня 2023 року начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк разом із Студенянським сільським головою Олексієм Кирнасівським оглянули приміщення в якому планується відкрити центр ветерана «Пульс». Дані кімнати розміщені в дитячому садку «Ранок» та не використовуються ЗДО.

Під час огляду кімнат очільник району  зазначив, що участь в таких проекти є вкрай важливим, завдання влади зробити все можливе і навіть більше, щоб кожен ветеран війни, зміг якнайшвидше  повернутися до мирного життя. «Сподіваюсь, що порозуміння з депутатським корпусом буде знайдено і на найближчій сесії сільської ради буде розглянуто питання щодо передачі частини приміщення ЗДО «Ранок» під ветеранський центр», - зауважив Олександр Гаврилюк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь