ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зберегти міжконфесійний і громадський спокій під час проведення Великодніх свят - спільне завдання і влади, і священнослужителів Вінниччини,- Сергій Борзов

Дата: 15.04.2023 12:00
Кількість переглядів: 82

Сьогодні Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов провів робочу нараду з членами Ради церков і релігійних організацій Вінниччини.Фото без опису

В нараді також взяли участь голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та керівники правоохоронних органів Вінницької області.

Учасники засідання обговорили дотримання заходів безпеки під час святкування Великодня в умовах правового режиму воєнного стану.

 «Вінниччина завжди була стабільним регіоном, але зараз в країні триває війна, тож необхідно посилювати заходи безпеки. Це особливо важливо під час відзначення одного з найбільших релігійних свят. На сьогодні спільно зі Службою безпеки України та Нацполіцією вже відпрацьовано низку необхідних заходів для забезпечення публічного порядку», - зазначив Сергій Борзов. 

Врахувавши пропозиції членів Ради церков і релігійних організацій, на засіданні прийнято рішення обмежити проведення масових релігійних заходів (хресних ходів) на території культових споруд та прилеглих до них територій за участю прихожан (15-16 квітня).

Також духовенству всіх конфесій необхідно зачинити культові споруди у період дії комендантської години.

 «Як і зазвичай, вона триватиме з 00:00 до 05:00 годиниТож віряни зможуть відвідати храми вже зранку після завершення комендантської години», – наголосив Сергій Борзов.

Крім того, під час богослужіння в темну пору доби обов’язковим є дотримання вимог світломаскування та вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.

«Сподіваюся, що люди поставляться до прийнятих заходів з розумінням, адже безпека - це  ключовий пріоритет сьогодні», - зауважив очільник області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь