ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА: ВАЖЛИВІ ПОДІЇ, ЩО ВІДБУЛИСЯ НА ВІННИЧЧИНІ ЗА ТИЖДЕНЬ

Дата: 08.05.2023 08:00
Кількість переглядів: 83

    В Україні воєнний стан продовжено до 18 серпня 2023 року.

Фото без опису

▫️Уряд виділив майже 51 млн грн субвенції з держбюджету на придбання шкільних автобусів для області та понад 30 млн грн на облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти Вінниччини.

▫️Розпочато фінансування травневих пенсій. На виплати пенсіонерам Вінницької області упродовж травня буде спрямовано майже 2 млрд грн.

▫️В Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб. Нагадаю, що консультації та повний супровід можна отримати у Вінниці в Офісі регіонального координатора Уповноваженого КМУ з питань безвісти зниклих осіб за особливих обставин за адресою: Єрусалимка, 8, а також в Офісі Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за адресою Театральна,15.

▫️На Вінниччині працює мобільна бригада, що надає допомогу пораненим захисникам.

Якщо у вашій сімʼї є Захисник чи Захисниця, які отримали важкі поранення, травму чи захворювання й потребують допомоги або ви знайомі з такою сімʼєю - за консультацією чи допомогою звертайтесь за телефоном:

+380 (67) 600 24 02 - Ірина Войтенко (Начальник відділу взаємодії з ветеранами війни ОВА).

▫️Майже сто дітей з Вінниччини, батьки яких загинули, отримали поранення, або зникли безвісти, боронячи країну від російського агресора, поїхали на відпочинок до Мазовецького воєводства Республіки Польща.

▫️В Обласному клінічному фтизіопульмонологічному центрі відкрито відділення паліативної допомоги на 15 ліжок. Для отримання такої послуги потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

▫️З моніторинговим візитом Вінниччину відвідали представники Національної служби здоров'я України. Об’єктом моніторингу стало дотримання умов контрактів з НСЗУ обласними закладами охорони здоров’я: лікарнею Пирогова та дитячою.

▫️Фахівці області продовжують працювати над регіональною Стратегією розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб.

▫️Обласна військова адміністрація спільно з місцевою владою відновила роботи з реконструкції стадіону в місті Бар.

▫️На Вінниччині посилюють міжвідомчу взаємодію щодо протидії торгівлі людьми, експлуатації та гендерно зумовленого насильства.

▫️Фахівці обласної військової адміністрації долучились до розробки стратегії впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", що ініційована Першою леді Оленою Зеленською.

▫️Провели перше засідання виконавчого комітету Відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Обговорили ключові питання та визначили пріоритети для нашої подальшої роботи.

Деталі тут: https://cutt.ly/g6wYQIH

▫️Двадцять учнів з Вінниччини стали призерами всеукраїнських учнівських олімпіад.

▫️Маємо нові здобутки в галузі спорту. Коломієць Віталій з Вінниччини виборов 🥈місце на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед чоловіків. Змагання проводилися з 2 по 7 травня в місті Тистед (Данія).

▫️Вінничани продемонстрували чудові результати на Чемпіонаті України з важкої атлетики у вікових категоріях до 15 та до 17 років. Змагання проводилися з 1 по 6 травня.

За підсумками Чемпіонату, наші спортсмени вибороли 🥇1- золото, 🥈2- срібла та 🥉3- бронзи.

Деталі: https://cutt.ly/x6rd9mG

▫️ Передав для захисників 95-ОДШБр автобус Mercedes, автомобіль підвищеної прохідності ISUZU Trooper та інші потрібні речі на фронті.

▫️Вінниччина отримала чергову гуманітарну допомогу від меценатів області, моїх позаштатних радників Павла Михайлова та Віталія Костюка. Це 4 фури медичних розхідних матеріалів для медичних закладів області та у разі потреби - для медичних закладів прифронтових областей.

▫️Звертаю увагу жителів Вінниччини! Кожного другого тижня у п’ятницю у проміжку часу між 12:00 (дванадцятою) та 13:00 (тринадцятою) годинами на території спеціального полігону неподалік від міста Калинівки будуть здійснюватись вибухи (планові роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та ракетно-бомбового удару 24 лютого 2022 року).

Відлуння вибухів може бути чутно у Вінниці, Калинівці, Вінницькому та Хмільницькому районах.

Просимо громадян взяти цю інформацію до уваги та зберігати спокій.

▫️Протягом цього тижня 4 рази лунала сирена повітряної тривоги. Дякуючи Силам оборони і безпеки України, в нашій області все спокійно.

Дякую кожному і кожній, хто наближає нашу Перемогу!

Працюємо далі!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь