ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Digital Вінниччина: Тульчинська громада ефективно використовує інструменти е-демократії

Дата: 11.05.2023 14:02
Кількість переглядів: 64

Цифрова трансформація є надзвичайно важливою для територіальних громад Вінниччини, оскільки це дозволяє оптимізувати процеси та покращувати якість послуг для мешканців.

Використання сучасних технологій може допомогти в ефективному впровадженні електронного урядування, автоматизації бізнес-процесів та збільшенні прозорості діяльності владних органів.

Крім того, цифрові рішення можуть допомогти забезпечити доступ до інформації та послуг онлайн, що зробить життя мешканців більш зручним та комфортним. Таким чином, цифрова трансформація є важливим кроком до модернізації територіальних громад Вінниччини та покращення їх життєвого рівня.

Однією з територіальних громад, де успішно функціонують інструменти електронної демократії є Тульчинська, що продовжує невпинно розвиватись та залучати мешканців до прийняття важливих рішень.

Тут впроваджено низку інструментів електронної демократії: е-звернення, е-петиція, громадський бюджет, електронні консультації, чат-бот «СВОЇ», сайт громади та соціальні мережі, ЦНАП, медична інформаційна система ХЕЛСІ; е-щоденники та е-журнали, медична інформаційна система «МедЕйр», електронна черга у дитячий садок, Розумна взаємодія, опитування завдяки Google Forms.

Зауважимо, що місцеві мешканці активно використовують ці онлайн-можливості, і, головне, – можуть висловити свою думку під час онлайн-опитувань. Тож запровадження електронних сервісів у Тульчинській територіальній громаді полегшує життя жителів громади у використанні власного часу, дає можливість їм відчути свій вплив на прийняття рішень та зробити власний внесок у розвиток своєї території.

Використання електронних сервісів сприяє перетворенню робочого процесу посадових осіб на більш мобільний, оперативний і комфортний, ліквідує систему бюрократизації, яка постійно втомлює українців своєю паперовою тяганиною, чергами, занадто складною процедурою та доступом. Окрім того, варто відзначити також і те, що це сприяє збереженню навколишнього середовища, зокрема за рахунок відсутньої необхідності використовувати папір.

Електронне урядування та електронна ідентифікація – це ідеальний спосіб відчути себе вільним громадянином у своїй державі та вирішувати всі питання за допомогою ґаджетів, незалежно від місцезнаходження і часу перебування.

Чимало прогресивних кроків у громадах вдалося втілити в межах реалізації проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад». Його реалізація стала можливою завдяки підтримці Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини».

Проєкт фінансується швейцарсько-українською Програмою EGAP, яка виконується Фондом Східна Європа.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь