ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА інформує про події, що відбулися в області за тиждень

Дата: 18.06.2023 20:00
Кількість переглядів: 62

ВАЖЛИВІ ПОДІЇ, ЩО ВІДБУЛИСЯ в області упродовж цього тижня:Фото без опису

▫️ На жаль, ворог продовжує завдавати масованих ракетних ударів по території України. Цього тижня повітряна тривога на Вінниччині лунала 7 разів. Але завдяки нашим Силам безпеки та оборони в області ситуація стабільна.

▫️ Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 27 ракет, збито 38 ударних безпілотників (шахеди та «Ланцети»), 14 БпЛА інших типів, знищено три ударні вертольоти Ка-52.

▫️ Обласна військова адміністрація відправила чергову допомогу для Херсонщини. Це більше 40 тонн найнеобхідніших речей. Цього разу передали вже другу мобільну установку підготовки води для забезпечення питного водопостачання в умовах надзвичайних ситуацій. Вкотре доставили мотопомпи і газові обігрівачі, газові пальники та балони, надувні човни та інші необхідні засоби для подолання наслідків. Надали питну воду, таблетки для очищення води, продукти харчування тривалого зберігання та багато інших речей для жителів Херсонщини. Дякую всім, хто долучився до формування допомоги херсонцям.

▫️Також до Херсону вирушили 28 працівників з громад Вінниччини, щоб допомогти із подоланням наслідків підтоплень через підрив дамби Каховської ГЕС. Крім того, відправлено 11 спецмашин та 20 єврокубів для питної води. Головне завдання - відновити нормальні умови для життя херсонців.

Детальніше: http://surl.li/idkrn

▫️ Разом із начальником Південного регіонального управління Держприкордонслужби Сергієм Мулом та командиром Могилів-Подільського прикордонного загону Олегом Ковальчуком вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким посмертно нагородили майора Георгія Стрелкова, його синові Миколі. Також ордени «За мужність» ІІІ ступеня вручили родинам загиблих героїв-прикордонників В’ячеслава Поливаного та Олександра Бевза, які захищали рідну землю від російських окупантів. Пам’ятаємо кожного.

▫️ Підтримуємо родини наших військових. Цього тижня ще сто дітей Вінниччини з родин захисників вирушили на відпочинок до Лодзинського воєводства Республіки Польща. Це діти, батьки яких є ветеранами, загинули, отримали поранення або зникли безвісти, боронячи Україну від російського агресора. Протягом двох тижнів хлопці та дівчата будуть відпочивати, займатися спортом та покращувати знання з англійської та польської мов. Дякую нашому давньому другу – Маршалеку Лодзинського воєводства Гжегожу Шрайберу та всьому польському народуза постійну допомогу та підтримку. Детальніше за посиланням: http://surl.li/icgwe

▫️ Головне управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області почало виплачувати нову грошову допомогу військовим та членам їх родин. На Вінниччині щомісячну грошову допомогу отримують семеро військових, які, починаючи з 2014 року, мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Серед них – п’ятеро відзначені званням Героя України після 24 лютого 2022 року. На жаль, тринадцятьом захисникам звання присвоєно посмертно, шестеро з них загинули під час повномасштабного вторгнення.

▫️Держава виділила рекордну субвенцію на придбання житла ветеранам.

Цьогоріч для Вінниччини ця сума на 6% більша, ніж за 2016-2021 роки загалом - майже 124 мільйони гривень.

Завдяки їм ми можемо компенсувати витрати на придбання житла 63 людям.

Деталі за посиланням: http://surl.li/idhxt

▫️ Продовжуємо підтримувати наших військових на фронті. Цього тижня передав бійцям спецпідрозділу "Кraken" дві портативні зарядні станції EcoFlow. Дякуємо за те, що бороните Україну, за витримку і незламність.

▫️ Вінниччина та Лодзинське воєводство відкривають нову сторінку співпраці. Під час Європейського економічного форуму, що відбувся 12 червня у польському Лодзі, між Вінницькою обласною військовою адміністрацією та Лодзинським воєводством підписаний офіційний Протокол намірів про створення Регіонального представництва Лодзинського воєводства у Вінницькій області. Це сприятиме розвитку контактів на всіх рівнях та зміцненню нашої співпраці з польськими партнерами. Деталі за посиланням: http://surl.li/icgyb

▫️ Міністерство цифрової трансформації України погодило перші Програми Інформатизації для 10 громад Вінниччини. Відповідні програми були розроблені в межах проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад». Важливо, що є результат – втілення проєкту сприяє прозорості та підвищенню рівня взаємодії органів влади з громадськістю.

▫️ Вінниччина уже розпочала підготовку до нового опалювального сезону. Зараз наше завдання – забезпечити автономність підприємств теплокомуненерго. Цього тижня передали генератор потужністю 35 кВт комунальному підприємству Жмеринської громади. Завдяки UNOPS, що займається техпідтримкою об'єктів централізованого теплопостачання спільно з Мінрегіоном, Вінниччина отримала 16 генераторів великої потужності для забезпечення автономності підприємств теплокомуненерго. Зауважу, що в 13 громадах області генератори вже встановлені на котельнях, які надають послуги з теплопостачання соціально значущим об’єктам. Дякуємо партнерам за підтримку. Працюємо далі. Детальніше за посиланням: http://surl.li/idkow

▫️ Вінниччину з робочим візитом відвідав Президент Червоного Хреста України Микола Поліщук. Обговорили питання поставки генераторів для водоканалів області. У п’ятницю надійшла вже перша партія – 13 генераторів. Дякую за співпрацю.

▫️ Благодійні організації продовжують допомагати медзакладам Вінниччини. Цього тижня обласна клінічна лікарня ім. М.І.Пирогова отримала ще шість диспенсерів для води. Це допомога від ГО «Український Профіль» та JRS Romania, які стали нашими надійними партнерами. Завдяки співпраці заклади охорони здоров'я регіону вже отримали генератори, бойлери та диспенсери. Вдячні за допомогу та підтримку.

▫️ На базі 52 закладів освіти Вінниччини розпочали роботу пришкільні табори та літні відпочинкові зміни. Вони працюватимуть до серпня. Загалом, цього літа заплановано охопити відпочинком близько 5000 дітей. Зауважу, що в усіх закладах освіти облаштовані укриття, адже безпека дітей – понад усе. Попри війну, діти повинні мати можливість розвиватися і відпочивати. Деталі за посиланням: http://surl.li/icgza

▫️ Підтримуємо наших спортсменів. Відділенню кульової стрільби Вінницького регіонального центру «Інваспорт» передав пневматичний пістолет Steyr EVO 10. Ця модель – одна із кращих у світі для стрільби на відстані 10 м. Пістолет призначений для тренування та участі у змаганнях. Зброю придбано за бюджетні кошти. Бажаю успішних виступів та нових перемог вихованцям центру "Інваспорт"!

▫️ Цього тижня збірна України виборола першу перемогу у відборі на Євро-2024 з футболу! З рахунком 2:3 наша збірна перемогла збірну Північної Македонії.

Продовжуємо працювати.

Дякую кожному і кожній, хто наближає нашу Перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь